Читај ми!

London: Trkači snažniji od bombaša

Londonski maraton održan je u festivalskoj atmosferi uprkos bojazni od bombaških napada kao na trci u Bostonu pre šest dana. Odata počast nastradalima u Bostonu.

Hiljade maratonaca u Londonu odale su počast ubijenim i povređenim na Bostonskom maratonu - trka je počela posle minute ćutanja za žrtve u Bostonu, a mnogi učesnici trke su nosili crni flor u znak poštovanja prema nastradalima. "To znači da su trkači snažniji od bombaša", rekla je 40-godišnja Valeri Blumfild iz Francuske.

London je prvi veliki međunarodni maraton koji se održava posle bostonskog, na kojem su pre šest dana u eksploziji blizu cilja poginule tri osobe, dok je 170 povređeno. U poteri za napadačima poginuo je i jedan policajac.

Za trku u Londonu najavljeno je 36.000 maratonca, dok tu manifestaciju tradicionalno prate desetine hiljada posmatrača. Policija je saopštila da je iz predostrožnosti planirala da angažuje za 40 odsto više policajaca i članova obezbeđenja.

Većina trkača u Londonu je rekla da nije zabrinuta posle napada u Bostonu, a veliki broj gledalaca uz trasu maratona pokazao je isti stav.

Uoči početka trke najavljivač je uz molbu za minut ćutanja rekao da maratonska trka predstavlja globalni sport koji ujedinjuje trkače i pristalice na svakom kontinentu u duhu prijateljstva.

"Ove nedelje je svetska maratonska porodica bila šokiran i ožalošćena događajem na Bostonskom maratonu", rekao je on i pozvao okupljene da se sete "prijatelja i kolega za koje se dan radosti pretvorio u dan tuge".

Na Londonskom maratonu, dugi put u svojoj karijeri, pobedio je etiopski atletičar Cegaje Kebede, koji je uspeo da pretekne Kenijca Emanuela Mutaija i prvi prođe kroz cilj pred Bakingemskom palatom. U ženskoj konkurenciji pobedila je Kenijka Prisca Džeptu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво