Читај ми!

"Blejd raner" ubio devojku

Južnoafrički atletičar, višestruki šampion na Paraolimpijskim igrama i učesnik Olimpijskih igara u Londonu Oskar Pistorijus uhapšen je u Pretoriji, pošto je rano jutros usmrtio svoju devojku Rivu Stenkamp. Pistorijus je sa četiri hica u glavu i jednim u ruku pogodio 30-godišnju devojku, za koju je mislio da je provalnik. Policija ga zvanično optužila za ubistvo.

19.20 - Južnoafrička policija zvanično je optužila paraolimpijskog šampiona Oskara Pistorijusa za ubistvo devojke Rive Stenkamp. 

19.19 - Portparolka policije Katlego Morale otkrila je da je u Pistorijusevoj kući pronađena mrtva devojka i oružje kojim je ubijena, da nije bilo tragova provale, a da je on priveden na ispitivanje i zvanično optužen za ubistvo. Na mestu ubistva pronašli smo pištolj kalibra devet milimetara, a na ispitivanje smo priveli 26. godišnjeg muškarca. Mogu da potvrdim nije u pitanju nesreća i da je osumnjičeni optužen za ubistvo", rekla Mogale. 

16.15 - Ulaz u ograđeni i vrlo dobro obezbeđeni stambeni kompleks u kome se nalazi kuća Oskara Pistorijusa i u kome se dogodilo ubistvo. Kada se pogleda ova slika postaje jasnije zbog čega svetski mediji sumnjaju u, za sada, zvaničnu verziju po kojoj je atletičar usmrtio svoju devojku greškom, pomešavši je sa provalnikom.

15.30 - Pistorijus će pred istražnog sudiju, ipak, izaći sutra. Do tada će biti u pritvoru.

13.20 - Oskar Pistorijus je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp. Policija je u jednoj lokalnoj stanici ispitala Pistorijusa, koji je jedna od ikona sporta u svojoj zemlji. Popularni „Blejd Raner" će se pojaviti i na sudu kasnije tokoim dana. Predstavnici policije su istakli kako su „iznenađeni" da je devojka pomešana sa provalnikom. Takođe se ističe da je policija i ranije imala prijave sa ove adrese, koje su se ticale „nasilja u porodici". Cela Južna Afrika je u velikom šoku zbog incidenta u novi detalji u vezi sa pričom se željno iščekuju.

11.00 -  Oskar Pistorijus odveden u policiju. Ono što se zna jeste da je do ubistva došlo oko četiri časa ujutru, a sve veći broj medija navodi da je sam Pistorijus rekao policiji da se uplašio da je u pitanju provalnik. U Južnoj Africi stopa kriminala je zaista ogromna, i iz tog razloga veliki broj građana nosi i poseduje vatreno oružje, iako je procedura za dobijanje istog vrlo komplikovana i dugotrajna.

Veliki šok za sve u Južnoj Africi, ali i sportsku javnost širom planete. Oskar Pistorijus, za mnoge istinski simbol istrajnosti u svetu sporta, usmrtio je sa četiri hica svoju devojku Rivu Stenkamp, inače poznatog modela u ovoj zemlji.

Mediji u Južnoj Africi prenose da je u pitanju nesrećan slučaj i da je nesrećna devojka želela da iznenadi Pistorijusa za Dan zaljubljenih.

Za sada nema izveštaja policije, ali američki NBC javlja da će popularni "Blejd raner" najverovatnije biti optužen za ubistvo.

Pistorijus je bio šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008. i 2012. godine na 100, 200 i 400 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

On je ujedno i vlasnik svetskih rekorda na 100 (10,91) i 200 metara (21,30).

Južna Afrika je država sa izuzetno visokom stopom kriminala i mnogi građani poseduju oružje kako bi se zaštitili od provalnika.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво