Читај ми!

Presedan u Londonu

Guor Marijal je iz Južnog Sudana i nema pasoš, ni državljanstvo nijedne zemlje. On će u Londonu trčati pod zastavom MOK-a, što je prvi takav slučaj u istoriji.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dozvolio je danas nastup na Olimpijskim igrama u Londonu maratoncu koji nema ni pasoš, ni državljanstvo nijedne zemlje.

Guor Marijal, 28. godišnji atletičar iz Južnog Sudana ispunio je olimpijsku normu (2:14,32), ali ne može da trči za svoju zemlju koja je nedavno stekla nezavisnost, još nema nacionalni Olimpijski komitet, a on nema pasoš pošto se kao dete preselio u SAD i ima status izbeglice.

On će u Londonu trčati pod zastavom MOK-a, što je prvi takav slučaj u istoriji.

Prethodno su pod zastavom MOK-a 1992. godine učestvovali pojedini sportisti iz Savezne republike Jugoslavije, ali zbog sankcija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи