Читај ми!

Preminuo Dušan Popović

Jedan od najboljih centara našeg vaterpola, bivši reprezentativac, Dušan Popović juče je izgubio život u Mađarskoj. Popović je u dugogodišnjoj karijeri kao član raznih selekcija osvojio gotovo sva sportska priznanja.

Dušan Popović, omiljeni Pop, rođen je 15. juna 1970. godine. Ponikao je u Partizanu sa kojim je ostvario vrhunske rezultate. Za reprezentaciju je odigrao 132 utakmice i postigao 117 golova.

U sezoni 1990-91 na međunarodnoj sceni osvojio je Kup kupova i Super kup. Igrao je još u Bečeju i italijanskim klubovima. Sa Posilipom je osvojio Kup šampiona 1997. godine. Za reprezentaciju je odigrao 132 utakmice i postigao 117 golova.

Bio je otkrovenje prvenstva sveta u Pertu 1991. godine, kada je Jugoslavija osvojila zlato. Bio je u sastavu reprezentacije koja je iste godine bila najbolja na EP u Atini. Po ukidanju sankcija zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći nije igrao na EP u Sevilji.

U januaru 1998. igrao je za reprezentaciju koja je osvojila treće mesto na SP u Pertu. Kod seniora je na FINA Kupu 1989. osvojio zlato, 1991. u Barseloni srebro. Pored Atine 1991. bio je u ekipi koja je dve godine ranije u Bonu bila druga.

U juniorskoj konkurenciji je na svim takmičenjima osvojio zlatnu medalju.

Po završetku karijere bavio se trenerskim poslom u Firenci u Italiji .

Datum i mesto sahrane Dušana Popovića biće naknadno saopšteni.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво