Udovičić: Najvažnija su prva tri meča na turniru

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da će prva tri meča na Olimpijskim igrama biti odlučujuća za plasman u Pekingu.

Reprezentacija prvi meč u Pekingu igra sa Nemačkom, a potom sa Hrvatskom i SAD. U četvrtom kolu rival Srbije biće Kina, a u poslednjem Italija.

"Mečevi u prva tri kola odrediće našu dalju sudbinu na Olimpijskim igrama. Ako tu ostvarimo dobre rezultate i obezbedimo plasman u četvrtfinale, protiv nezgodnih Italijana moći ćemo da igramo bez pritiska", rekao je Udovičić.

Udovičić je kazao da na drugi deo priprema u Seul vodi 15 igrača, a da će u Beogradu ostati mladi Marko Avramović. "Avramović ne ide sa nama, ali to ne znači da nije radio dobro ili da nije deo ove ekipe. U Seulu ćemo odigrati prijateljske mečeve sa Grčkom i Kanadom i tamo ću odlučiti kojih 13 igrača putuje u Peking", naveo je Udovičić.

Selektor Srbije rekao je da ima dilemu da li da u Peking vodi tri centra, ili da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama.

"Još uvek imam tu dilemu, jer je drugačiji sistem takmičenja nego na evropskom prvenstvu. U Malagi smo igrali svaki dan, a u Pekingu ćemo igrati svaki drugi. Takođe, na EP smo imali probleme sa isključenjima spoljnih igrača, tako da bi bilo dobro da imamo više igrača na tim pozicijama", ocenio je Udovičić.

Udovičić je dodao da će problem svih reprezentacija u Pekingu biti privikavanje na specifične klimatske uslove.  "U Kini su značajno drugačiji vremenski uslovi, a najveći problem je velika vlaga. To bi mogao da bude jedan od važnih faktora na turniru, koji će biti najjače olimpijsko vaterpolo takmičenje u poslednjih 20 godina", zaključio je Udovičić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak putuje u Seul, a prvi meč na olimpijskom turniru sa Nemačkom igra 10. avgusta.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво