Srpski juniori u Beogradu brane evropsko zlato

Na beogradskom plivalištu "Banjica" danas počinje juniorski šampionat Evrope u vaterpolu na kome će se do 4. avgusta takmičiti 16 najboljih selekcija uzrasta do 17 godina, a glavni favorit za osvajanje zlatne medalje je aktuelni šampion reprezentacija Srbije.

Izabranici Dejana Jovovića su, pored titule evropskog prvaka, prošlog leta na Malti iza sebe ostavili konkurente i na Evopskom olimpijskom festivalu mladih u srpskoj prestonici, pa se očekuje da još jednom potvrde dominaciju na domaćem terenu.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja igrati u grupi C sa reprezentacijama Španije, Italije i Ukrajine.

Pored Španaca i "azura", sa kojima će naš državni tim odmeriti snage već u grupi, glavni konkurenti najboljim srpskim juniorima u borbi za odbranu titule biće selekcije Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

U timu selektora Jovovičha igraće: Mihailo Manić, Strahinja Rašović, Đorđe Vukmanović, Stefan Marković, Aleksa Šaponjić, Lazar Komadinić, Svetozar Stefanović, Marko Matović, Jovan Radović, Nemanja Ubović, Miloš Miličić, Srđan Vuksanović, Luka Petić i Nikola Dedović.

Prvu utakmucu "plavi" juniori igraju večaras od 19.30 časova protiv Španije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво