Srbija - Italija 7:5

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale 13. šampionata sveta u Rimu pošto je u doigravanju pobedila domaću selekciju Italije sa 7:5 (1:1, 3:2, 2:1, 1:1).

Naša reprezentacija će u četvrtfinalu igrati protiv državnog tima Mađarske, a taj susret je na programu u utorak od 14 časova.

Meč na "Foro Italiku", pred oko 5.000 gledalaca, sudili su Tulga (Turska) i Stavropulos(Grčka).

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Gak, Duško Pijetlović 1, Nikić, Aleksih 1, Rađen, Filipović (1), Prlainović 1, Gojko Pijetlović.

Italija: Tempesti, Mistranđelo, Đorđeti, Bunokore, Galo 2, Feluđo, Manjante, Rico, Figari, Kalkatera 3, Aikardi, Fjorentini, Negri.

Igrač višse: Srbija 6 (0), Italija 12 (2).

Peterci: Srbija 1 (1).

Najbolji vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale nakon velike borbe sa domaćom selekcijom, koja još jednom nije prikazala kvalitetnu igru, pa će se do kraja prvenstva boriti za plasman od 9. do 12. mesta.

Srpski igrači su maskimalno ozbiljno pristupili obavezama, veoma borbeno se noseći sa rivalom svetle tradicije do kraja meča. Presudila je velika želja i koncentrcija u dobrani, koju ni vatrena rimska publika nije uspela da poremeti u finišu meča.

Utakmicu je obeležila jako loša igra obe ekipe u napadu, a skoro svi pokušaji da se ugroze pouzdani golmani Slobodan Soro i Stefano Tempesti svodili su se na individualne akcije i isforsirane šuteve iz neizrađenih pozicija.

Srbija je još jednom pokazala da može da odigra izuzetno odgovorno i angažovano u odbrani, jer čak ni 12 situacija sa igračem više na strani "azura" nisu mnogo pomogli indisponiranim italijanskim vaterpolistima. Praktično, jedina opasnost po srpski gol bio je iskusni Alesandro Kalkatera, ali je jak trempo meča finišu potpuno izmorio 35. godišnjeg centra Pro Reka.

U napadu je, međutim, i večeras dosta toga "škripalo", a podatak da sa igračem više nije postignut pogodak, dovoljno govori o tome sa koliko se problema "beli oprlovi" suočaviju od početka turnira kada je lopta u njihovim rukama.

Osim problema sa protivničkim igračima, srpski tim se u večerašnjoj utakmici, kada je rezultat mogao da bude prelomljen u korist protivnika, morao nositi i sa sudijskim parom, koji je u nekoliko navrata pogrešio na štetu izabranika Dejana Udovičića. Treba naglasiti da centri naše reprezentacije u poslednjem periodu nisu zaradili nijedno isključenje.

Sve u svemu, Srbija je potpuno zasluženo obezbedlila plasman među osam najboljih reprezentacija na svetu ne dozvolivši domaćoj selekciji da se, nakon punih šest godina, umeša u borbu za medalje. Brojni propusti u igri, ispoljeni na prethodnim mečevima, uočeni su i večeras, ali sve je anulirano jako borbenim pristupom i značajnom pobedom.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво