Srbija osvojila Svetski kup

Srpska vaterpolo reprezentacija pobedila je Hrvatsku 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1) u finalu Svetskog kupa u Rumuniji u Oradei. Vaterpolisti Srbije su odbranili trofej iz Budimpešte osvojen 2006. godine. Posle uspeha u Svetskoj ligi u Nišu i trofeja iz Rumunije, jasno je da će Srbija biti jedan od glavnih kandidata za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Iako je Srbija izgubila od Hrvatske u prvom kolu, finalni meč je doneo sasvim drugačiju sliku. Prva četvrtina je protekla u potpunoj dominaciji našeg tima. Odlična odbrana, pogotovu sa igračem manje, iznedrila je veliku sigurnost i smelost u napadu. Udovičić i Gocić su udarcima iz daljine tresli hrvatsku mrežu po dva puta. Selektor Hrvatske Ratko Rudić pokušao je presingom da zaustavi naše vaterpoliste ali bezuspešno. Prvu četvrtinu Srbija je dobila 4:0.

Druga deonica bila je mnogo neizvesnija. Meč je počeo da liči na okršaj prve i treće reprezentacije sveta. Hrvatska je zaigrala mnogo organizovanije u napadu. Udracima sa distance i igrom preko centra Hrvati su bilimnogo opasniji po naš gol. Iz dva igrača više, postigli su dva gola i uz lep gol kapitena Boškovića nagovestili dramatičniji meč. Druga četvrtina pripala je Hrvatskoj rezultatom 3:2.

Međutim u trećoj četvrtini Srbija nije dozvolila da se istopi prednost stečena prevashodno u prvoj četvrtini. Šutevi Filipovića i Gocića sa distance bili su delotvorni i doneli su u tom delu meča prednost našoj reprezentaciji od pet golova u jednom trenutku. U finišu treće deonice opuštanje uz dinamične protivnike moglo je da bude neprijatno kada su se Hrvati približili na četiri gola zaostatka, ali je Gocić pogotkom pokazao Hrvatskoj da će pehar ostati u našim rukama. Srbija je dobila treću četvrtinu 5:3.

Rezultatski kapital od pet golova bio je dovoljno ohrabrenje da se elimiše svaka presija u poslednjem delu meča. Naši su igrali rasterećeno, Hrvatska je jurila prednost ali ipak je Srbija ostavrila još jedan veliki uspeh, trujumfom u Svetskom kupu. Pobeda u finalu je lepa uvertira pred Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje počinje 29. avgusta.

Број коментара 86

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво