Udovičić: Nepotreban pritisak

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da državnom timu u ovom trenutku nije potreban nikakav pritisak koji se u javnosti stvara pred Olimpijske igre u Pekingu.

Udovičić je ocenio da su ambicije ekipe koju predvodi na svakom takmičenju bile "maksimalne" i dodao da će i na Igrama u Pekingu o konačnom plasmanu "odlučivati nijanse".

"Primorani smo da radimo u nezdravoj atmosferi koja se stvorila prošle godine. Na svakom takmičenju se od nas traži da trijumfujemo ubedljivo kao da su nam selekcije sa kojima igramo nedorasli rivali" konstatovao je Udovičić.

On je najavio zajedničke treninge u Španiji sa selekcijom te zemlje i napomenuo da od sparinga sa reprezentacijom Crne Gore u Beogradu "najverovatnije neće biti ništa" zbog promene plana priprema aktuelnih evropskih prvaka.

"Završni deo priprema za OI obavićemo u Seulu, a ta faza biće nam jako značajna za aklimatizaciju", rekao je selektor našeg državnog tima.

Udovičić je izjavio da je kalendar vaterpolo turnira na Igrama u Pekingu "manje naporan od onog na šampionatu Evrope" i dodao da će, pored najboljih reprezentacija sa starog kontinenta, konkurenciju na najvećem sportskom takmičenju pojačati SAD i Australija.

Najbolji strelac našeg državnog tima Aleksandar Šapić poručio je da će njegovi saigrači i on "dati sve od sebe" da se iz Pekinga vrate sa medaljom.

"Nikada nismo taktizirali jer to nije ni sportski niti je to deo našeg mentaliteta", rekao je Šapić i naglasio da je srebrna medalja, osvojena na šampionatu Evrope u Malagi "u tom trenutku bio naš maksimum".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво