Udovičić: Nepotreban pritisak

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da državnom timu u ovom trenutku nije potreban nikakav pritisak koji se u javnosti stvara pred Olimpijske igre u Pekingu.

Udovičić je ocenio da su ambicije ekipe koju predvodi na svakom takmičenju bile "maksimalne" i dodao da će i na Igrama u Pekingu o konačnom plasmanu "odlučivati nijanse".

"Primorani smo da radimo u nezdravoj atmosferi koja se stvorila prošle godine. Na svakom takmičenju se od nas traži da trijumfujemo ubedljivo kao da su nam selekcije sa kojima igramo nedorasli rivali" konstatovao je Udovičić.

On je najavio zajedničke treninge u Španiji sa selekcijom te zemlje i napomenuo da od sparinga sa reprezentacijom Crne Gore u Beogradu "najverovatnije neće biti ništa" zbog promene plana priprema aktuelnih evropskih prvaka.

"Završni deo priprema za OI obavićemo u Seulu, a ta faza biće nam jako značajna za aklimatizaciju", rekao je selektor našeg državnog tima.

Udovičić je izjavio da je kalendar vaterpolo turnira na Igrama u Pekingu "manje naporan od onog na šampionatu Evrope" i dodao da će, pored najboljih reprezentacija sa starog kontinenta, konkurenciju na najvećem sportskom takmičenju pojačati SAD i Australija.

Najbolji strelac našeg državnog tima Aleksandar Šapić poručio je da će njegovi saigrači i on "dati sve od sebe" da se iz Pekinga vrate sa medaljom.

"Nikada nismo taktizirali jer to nije ni sportski niti je to deo našeg mentaliteta", rekao je Šapić i naglasio da je srebrna medalja, osvojena na šampionatu Evrope u Malagi "u tom trenutku bio naš maksimum".

broj komentara 0 pošalji komentar