SAD - Srbija 13:13

U trećoj pripremnoj utakmici za prvenstvo sveta, koje će se od 17. jula do 2. avgusta održati u Rimu, selekcije SAD i Srbije igrale su nerešeno 13:13 (3:2, 4:4, 2:3, 4:4).

Utakmica je odigrana na bazenu Univerziteta Stanford, pred oko 3.500 gladalaca, a sudili su Amerikanci Rotšart i Goldenberg.  U prvom pripremnom meču Srbija je pobedila sa 10:7, dok je u drugom rezultat bio nerešen 8:8.

SAD: Mozes, Varelas 3, Hopkins1, Pauers 1, Vrajt 2, Man, Tajrel 1, Bejli 2 , Aleksander, Smit 2, Krumpolc , Ker, Delgadilo, Džonson 1, Mek Donel .

Srbija: Soro, Avramović 1, Gocić 1, Vapenski, Gak, D. Pijetlović 4, P. Filipović 1, Aleksić 1, Rađen, F. Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović 3, G. Pijetlović, Šaponjić, Ćuk.

 Igrač više: SAD 15 (9), Srbija 9 (5).  Peterci: SAD 2 (2).

U veoma zanimljivom duelu, punom preokreta reprezentativci SAD i Srbije ponovo su odigrali nerešen meč. Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, a nijedan tim nije uspeo da stvori osetniju prednost. Treneri obe selekcije akcenat su stavili na napad, pa je zato bilo dosta postignutih golova i solidna realizacija napada sa igračem više.

Selektor Srbije Dejan Udovičić izjavio je da su mu prvi utisci o igri državnog tima na pripremama u SAD pozitivni.

"Tek smo počeli pripreme i rano je za bilo kakve zaključke. Momci su odlično radili i stvorena je pozitivna atmosfera. Imali smo odlične uslove za rad, a raduje me hrabra igra i preuzimanje odgovornosti mlađih vaterpolista. Do nedavno je veći deo ove ekipe praktično bio zaštićen od toga, a sada je sve drugačije i momci to dobro podnose", kazao je srpski selektor.

Reprezentaciju Srbije u utorak će napustiti trener Stanojević i igrači Ćuk, Filipović, Vaspenski i Šaponjić koje će se priključiti studentskoj selekciji na turniru u Moskvi.

Povratak reprezentacije Srbije iz SAD predviđen je za četvrtak, a selekcija će pripreme za šampionat sveta nastaviti u Podgorici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи