Srbija pobedila Grčku u Svetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Svetske lige pošto je u Beogradu u poslednjem, četvrtom, kolu A grupe savladala selekciju Grčke sa 11:7 (3:0, 4:2, 2:2, 2:3).

Srbija je u grupi A u oba meča pobedila Francusku sa 12:6 i 12:4, dok je u prvom meču protiv Grčke bilo 11:6. Reprezentacija Grčke ima skor od dve pobede i jednog poraza, dok je Francuska bez trijumfa.  Selekciji Grčke je za plasman na završni turnir Svetske lige večeras bila potrebna pobeda sa više od pet golova razlike.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Duško Pjetlović sa tri gola, dok su po dva postigli Andrija Prlainović, Živko Gocić i Slobodan Nikić. Po jednom su se upisali u strelce i Filip Filipović i Petar Filipović.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Janis Fudulis sa četiri gola, dok su po jedan gol postigli Nikitas Kokeilas, Hristodulus Kolomvos i Evangelos Delakis.

Reprezentativci Srbije su bili ubedljivi u prve dve četvrtine, posle kojih su vodili sa 7:2, dok su Grci u trećem i četvrtom periodu uspeli ravnopravno da igraju sa domaćom ekipom.

Treću deonicu gosti su završili bez zaostatka (2:2), dok su četvrtu četvrtinu dobili sa 3:2.

Reprezentacija Srbije će na završnom turniru Svetske lige, od 16. do 21. jula u Podgorici, igrati u grupi sa Italijom, Hrvatskom i najverovatnije Kinom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи