Šapić: Zlato sa OI nedosanjani san

Proslavljeni vateprolista Aleksandar Šapić, koji je odlučio da završi karijeru, istakao je da mu je nedosanjani san osvajanje zlatne medalje na olimpijskim igrama.

"U životu nikako nisam uspeo da se pomirim sa porazom i zato mi je uvek teško padalo kada naš državni tim nije osvajao najsjanjije odličje", rekao je Šapić na konferenciji za novinare održanoj u beogradskom hotelu "Hajat".

On je naveo da odluku o završetku karijere nije doneo "preko noći", već da je još u oktobru znao da će se na kraju sezone oprostiti od aktivnog igranja.

"Meni je uvek najveći motiv bio ostvarenje najboljeg mogućeg rezultata sa repezentacijom, a kada sam shvatio da za mene nema mesta u državnom timu, rešio sam da okončam karijeru", istakao je Šapić i dodao da je imao ogromnu želju da zaigra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Kako jre rekao, najveće zasluge za njegovu izuzetno uspešnu i trofejnu karijeru imali su nekadašnji treneri Crvene zvezde i Bečeja, Ratko Pejović i Vlaho Orlić.

"Obojica su imala veliko poverenje u mene kada sam bio junior i kada nisam imao ništa iza sebe", istakao je strelac čak 981 gola u državnom timu.

Šapić je napomenuo da u dogledno vreme nema nameru da se uključi u domaća vatrepolo dešavanja, iako je naglasio: "Taj sport je mnogo više dao meni, nego ja njemu. Dugi niz godina sam kritikovao rad Vaterpolo saveza Srbije i ukazivao na brojne manjkavosti, ali mislim da sada nije vreme da pričam o tim stvarima. Nemam ambicija da budem funkcioner niti selektor, ali sam uvek spreman da dam savet svakom dobronamernom i da uvek kažem šta mislim", zaključio je Šapić.

Jedan od naših najboljih vaterpolista bio je član reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. osvojila srebrnu medalju, kao i dva bronzana odličja na Igrama u Sidneju 2000. i Pekingu 2008.

Šapić je na prvenstvu sveta u Montrealu 2005. osvojio zlato, a u kolekciji ima i jednu srebrnu medalju sa šampionata sveta u Fukuoki 2001, kao i dve bronze na Svetskom prvenstvu u Pertu 1998. i Barseloni 2003. godine.

Na prvenstvima Evrope Šapić je sa reprezentacijom osvojio tri zlata i dva srebra, dok je u Svetskoj ligi trijumfovao četiri puta uzastopno - od 2005. do 2008. godine.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво