Od subote pripreme za Peking

Posle osvajanja drugog mesta na šampionatu Evrope, vaterpolisti Srbije vratili su se u Beograd, a selektor Dejan Udovičić zakazao je početak priprema za Olimpijske igra za subotu.

Vaterpolisti će trenirati na Banjici, a planirano je da se u završnoj fazi odrade četvorodnevne pripreme u Barseloni zajedno sa reprezentacijom Španije.

Utisci posle poraza u duelu protiv Crne Gore još se sležu i za konačnu ocenu svega što se dešavalo u finalu potrebna je detaljna analiza hladne glave. Primedbi na suđenje svakako ima, ali je jasno da to nije bilo presudno za ishod utakmice.

"Ne ulazeći u sve ono što je pratilo finale, mogu da kažem da smo ispunili cilj. Osvojili smo medalju u jakoj konkurenciji. Sada se okrećemo Olimpijskim igrama gde je cilj takođe plasman među prve tri ekipe", rekao je Udovičić.

Za razlku od prvih reakcija neposredno posle utakmice, kada su strasti bile uzavrele, dan kasnije igrači priznaju da ni oni nisu bili "bezgrešni".

"Osnovni problem bio je što nismo uspeli do kraja da održimo kontrolu utakmice. Uoči finala rekao sam da ćemo pobediti Crnu Goru ako pobedimo sebe. U tome, na žalost, nismo uspeli, ali idemo dalje. Pred nama je još veće takmičenje i još veći motiv", rekao je Vanja Udovičić.

Opšte je mišljenje da je Srbija propustila veliku priliku da kod vođstva od 4:2 stekne odlučujuću prednost, za šta je bilo nekoliko prilika. U tako tvrdoj utakmici prednost od tri gola bila bi praktično nedostižna, ali u odlučujućim trenucima nije bilo dovoljno snage i koncentracije.

"Tačno je da smo imali šansu da verovatno završimo utakmicu, ali ne smemo zaboraviti da je i Crna Gora imala velikih prilika koje nije iskoristila u tom periodu", kaže Udovičić.

Priznanje novim šampionima Evrope odao je i zvanično najbolji golman prvenstva Evrope Denis Šefik, čije izvanredne odbane ovoga puta nisu bile dovoljne za novi trofej.

"Crna Gora ima fenomenalnu ekipu. Fanatično su se borili i iskoristili šanse. Mi smo se prilično istrošili, jer smo i protiv Mađara igrali produžetke, a borilismo se i protiv sudija", rekao je Šefik.

Crna Gora je na ovom prvenstvu definitivno potvrdila da je ušla među vaterpolo velesile, a stiče se utisak da su njeni igrači najviše želeli prvo mesto.Osim toga, fizički su bili najspremniji, jer su u više odlučujućih utakmica usevali da nadoknade rezultatski minus i da na kraju pobede.

Predsednik Vaterpolo saveza Hrvatske Perica Bukić kaže da je uspeh Crne Gore zaslužen i dodaje da je očigledno da je selektor Petar Porobić sve podredio ovom šampionatu.

"Crna Gora je sve podredila Malagi, a ostale reprezentacije to nisu uradile. Videćemo se na Olimpijskim igrama", poručio je Bukić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво