Vaterpolisti Srbije osvojili srebrnu medalju

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu prvaka Evrope pošto je u finalnoj utakmici u španskom gradu Malagi izgubila od selekcije Crne Gore sa 6:5 posle produžetaka.

Srbija tako nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona, osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Golove za Crnu Goru postigli su Vladimir Gojković, Mlađan Janović, Predrag Jokić, Milan Tičić, Damjan Danilović i Nikola Vukčević. 

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Duško Pjetlović, dok su Nikola Rađen, Branko Peković i Aleksandar Šapić postigli po jedan pogodak.

Crnoj Gori je to bio debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.  Obe reprezentacije bodrilo je po stotinak navijača koji su nosili državna obeležja, a utakmici u Malagi prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Bronzanu medalju osvojila je Mađarska, koja je u meču za treće mesto, takođe posle produžetaka, savladala Hrvatsku sa 15:14. 

Srbija je do prvog gola došla već u prvoj situaciji sa igračem više, a strelac je bio Pjetlović. Crna Gora je u finišu prvog perioda ipak napravila preokreta zahvaljujući pogocima Vladimira Gojkovića i Mlađana Janovića.

Izabranici Dejana Udovičića su u drugoj četvrtini bili mnogo bolji rival, a golman Denis Šefik je odbranio nekoliko teških šuteva. Golom Rađena ekipa Srbije je stigla do izjednačenja, a zatim je Peković pogodio za 3:2. Prednost od dva pogotka selekciji Srbije doneo je Šapić u finišu prvog poluvremena.

Crnogorci su u trećoj četvrtini zaigrali izuzetno čvrsto u odbrani, a golom Jokića smanjili su na 4:3. U završnici treće četvrtine Crna Gora je iskoristila igrača više i preko TIčiha izjednačila na 4:4.

Izabranici Petra Porobića su bolje počeli poslednju četvrtinu i veoma brzo su golom Danilovića došli do drugog vođstva na utakmici. Ipak, Srbija je 76 sekundi pre kraja, u situaciji sa igračem više, golom Pjetlovića stigla na 5:5.

Do kraja regularnog toka meča nije bilo golova, pa je pitanje evropskog prvaka odlučeno u dva produžetka.

Crna Gora je odmah na početku prvog produžetka golom Vukčevića povela sa 6:5 i taj rezultat je ostao do isteka prvi tri minuta.

U drugom produžetku nije bilo golova, a Srbija je dve sekunde pre kraja meča imala igrača više, ali je golman Miloš Sćepanović sačuvao svoju mrežu i Crnoj Gori osigurao titulu prvaka Evrope.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи