Srbija u finalu EP

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale EP u Malagi pošto su savladali selekciju Mađarske sa 8:7, posle produžetaka. Po četvrtinama je bilo 0:0, 3:1, 1:3, 3:3, 1:0, 0:0. Naši vaterpolisti će u finalu igrati protiv reprezentacije Crne Gore.

Prva četvrtina protekla je u tvrdoj i opreznoj igri oba tima. Mađari su igrali čvrstu odbranu, prepunu faulova, ali su se prevashodno trudili da ne prime gol, pa je taj period završen bez pogodaka.

Filip Filipović početkom druge četvrtine postiže prvi gol na meču za vođstvo našeg tima.Nikola Rađan duplirao je prednost Srbije , a Kiš je samo smanjio rezultat.

Vlada Vujasinović ponovo je doneo razliku od dva gola našoj reprezentaciji, te smo na poluvreme otišli sa prednošću od 3:1.

Probudili su se Mađari u trećoj deonici, i preko raspoloženih Benedeka i Varge, uz odličnu igru Kašaša, taj period rešili su u svoju korist - 3:1. Strelac za naš tim u trećoj četvrtini bio je Vujasinović.

Kašaš otvara četvrti period igre maestralnim pogotkom, ali najbolji strelac šampiopnata Šapić iz peterca izjednačuje na 5:5. Dva brza pogotka i vodstvo Mađara od 7:5 u poslednjoj četvrtini, nisu uzdrmali naš tim.

Najpre je Vujasinović smanjio rezultat na 7:6, a Vanja Udovičić potom i izjednačio na 7:7. Tim rezultatom se i završio susret, te su se odigrali produžeci.

Već na početku prvog produžetka Aleksandar Šapić postiže gol za perednost Srbije od 8:7, što je bio i konačan rezultat meča jer do kraja drugog produžetka mađarski vaterpolisti nisu uspeli da probiju čvrstu odbranu Srbije.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Vladimir Vujasinović sa tri gola, dok je Aleksandar Šapić postigao dva. Strelci su bili i Nikola Rađen, Vanja Udovičić i Filip Filipović.

Srpski vaterpolisti će u finelu igrati protiv debitanta na prvenstvu Evrope, selekcije Crne Gore.

Pogledajte video, poslednji minuti meča Srbija - Mađarska