Srbija-Mađarska: neizvesno

Susret Srbije I Mađarske mnogi su očekivali u finalu ali će se dve sjajne reprezentacije naći jedna naspram druge u polufinalu Evropskog prvenstva u Malagi. Reprezentacija Mađarske nije pobedila Srbiju (odnosno Srbiju I Crnu Goru) od finala Olimpijskih igara u Atini 2004. godine. Kao I obično u mečevima ovih timova nema favorita.

Reprezentacija Srbije stigla je do polufinala bez poraza odnosno uz jedan remi u grupi protiv Rumunije (6-6). Branioci titule najbolje utakmice odigrali su protiv Nemačke u prvom kolu 17-5 I u trećoj I četvrtoj četvrtini protiv Italije 11-8. Taj susret protiv Italijana, koji su u tom trenutku bili vodeći u grupi, zapravo igra od trenutka kada je Srbija gubila 4-7 pa do kraja daje veliku nadu da ekipa Dejana Udovičića ima potencijal za finale. Srbija je napravila seriju 7-1 potpuno razbivši Italiju. Zahvaljujući prvom mestu u grupi reprezentacija Srbije otišla je direktno u polufinale I imala dan odmora više od rivala.

A rival je stari poznanik- čuvena Mađarska. Olimpijski šampion I vicešampion sveta. Počeli su pobedom 10-9 nad Hrvatskom u reprizi prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva. Ređali su pobede I nad Slovačkom pa Grčkom. Sapleli su se u meču sa najprijatnijim iznenađenjem turnira Crnom Gorom. Crnogorci su pobedili 10-9 a ni pobeda nad Španijom nije im donela direktan plasman u polufinale. U zatvorenom krugu najbolje je bila plasirana Crna Gora koja je zauzela prvo mesto u grupi A. Mađarska je u četvrtfinalu savaldala Nemačku 14-8.

"Nema šta novo da se kaže o Mađarima. Oni su uz Srbiju I Crnu Goru najtrofejnija reprezentacija na svetu. Znamo mi njih, znaju oni nas. Važno je da ne upadnemo u njihov ritam I da nam ne prete kontranapadima u čemu su najbolji na svetu", rekao je Aleksandar Šapić.

Mađarska reprezentacija dugo igra zajedno sa selektorom Denešom Kemenjijem koji ih trenira 11 godina.

"Šanse su izjednačene ali verujem da je vreme da pobedimo", kaže Kemenji.

Golman Zoltan Seči slično razmišlja: "Dobro se poznajemo. Nekada smo pobeđivali mi, zatim smo izgubili nekoliko poslednjih utakmica. Odlučuju nijanse, Srbija je jaka ekipa I teško je bilo šta da se prognozira."

Seči nije branio na prethodnom meču već je na golu bio Viktor Nađ.

Selektor srpske reprezentacije Dejan Udovičić nije mnogo obraćao pažnju na taj detalj I pre svega vodi računa o odbrani u večerašnjem meču: "Ključ je u odbrani, pre svega od kontre. Ako tu ne uđemo sa rešenjem bolje da ne ulazimo u bazen. Ohrabruje utakmica sa Italijom I ako ponovimo poslednjih deset minuta I, po mogućnosti, još podignemo nivo igre-imamo šansi. Da će biti jako teško-to ne bi trebalo ni da govorim."

Iako se igra protiv Mađarske, za koju selektor Crne Gore Petar Porobić tvrdi da ima najveći potencijal ali I kompleks Srbije. Jedan od najtalentovanijih igrača na svetu Andrija Prlainović misli da su svi polufinalisti izjednačenog kvaliteta: "Bilo bi teško I da igramo protiv Crne Gore I protiv Hrvatske. Što se Mađara tiče-videćemo. Bitno je da ne dozvolimo centrima da se naigraju."

Obe ekipe su u istom hotelu I za vreme doručka su u istoj prostoriji dok su preostala dva obroka u odvojenim salama. Odnosi su korektni ali rivalitet ovde dve reprezentacije prevazilazi običan rivalitet. Igrači ovih timova se poštuju ali nije tajna da je odnos sa drugim reprezentacijama daleko bolji.

19.30 Hrvatska- Crna Gora   RTS 2, direktno

21.00 Srbija - Mađarska       RTS 1, direktno

Srbija: 1. Šefik, 2. Prlainović, 3. Rašen, 4. Udovičić, 5. Savić, 6. Pjetlović, 7. Nikić, 8. Filipović, 9. Ćirić, 10. Šapić, 11. Vujasinović, 12. Peković, 13. Soro. Selektor: Dejan Udovičić

Mađarska: 1. Seči, 2. Tamaš Varga, 3. Madaraš, 4. Deneš Varga, 5. Kašaš, 6. Hošnjanski, 7. Gergelji Kiš, 8. Benedek, 9. Danijel Varga, 10. Biroš, 11. Gabor Kiš, 12. Molnar, 13. Nađ. Selektor: Deneš Kemenji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво