I Srbi i Mađari oprezni optimisti

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se u petak, u polufinalu prvenstva Evrope u Malagi, sa selekcijom Mađarske, a uoči tog duela u oba tabora provejava umereni optimizam, uz veoma izraženu dozu opreza.

"Kada igraju Srbija i Mađarska nema tajni. Isuviše se dobro poznajemo da bi moglo da bude bilo kakvih iznenađenja i svima je jasno da su šanse za prolaz u finale potpuno izjednačene. Kao i uvek, naš osnovni zadatak će biti da sprečimo njihove kontre i da im ne dozvolimo da iz pozicionih napada imaju čiste šuteve. Biće potrebno mnogo znanja, discipline i upornosti da bismo ih pobedili", rekao je trener reprezentacije Nebojša Novoselac.

U sutrašnji duel reprezentacija Srbije ulazi sa dve pobede u poslednja dva finala - na prvenstvu Erope u Beogradu 2006. i u finalu Svetske lige u Berlinu prošle godine. Tome treba dodati i pobedu u finalu prvenstva sveta 2005. u Montrealu, kada su u ekipi bili i igrači iz Crne Gore. Da li će to imati uticaja na iskusne mađarske igrače, videće se u petak.

Svi se, inače, slažu da su u završnicu ušle četiri najbolje ekipe Evrope i Sveta i niko se ne usuđuje da prognozira ishode polufinalnih mečeva.

"Za medalje će se boriti četiri najbolje reprezentacije, koje su po mnogo čemu izjednačene. Što se tiče Mađara, tu nema šta novo da se kaže. Najtrofejniji su i imaju izvanredan sastav, a naš cilj će biti da im zaustavimo kontre i nametnemo ritam koji nama odgovara", rekao je Aleksandar Šapić.

Jedan od naših najmlađih reprezentativaca Andrija Prlainović nije opterećen starim porazima u duelima protiv Mađara, a kaže da nije previše impresioniran njihovom igrom u Malagi.

"Stariji igrači upozoravaju nas mlađe da nas to ne zavarava, jer Mađari stalno tako rade. Igraju koliko im je potrebno i onda daju sve od sebe kada je najvažnije. Videćemo šta će biti, ali ja sam optimista", kaže Prlainović.

Bivši selektor zajedničkog tima Srbije i Crne Gore, a sada šef stručnog štaba Crne Gore Petar Porobić kaže da naš tim ima proveren i potvrđen recept za igru protiv Mađara.

"Tačno je da su Mađari trofejna ekipa, ali je tačno i to da Srbija sada ima recept za igru protiv njih. Porazi u finalima u poslednje tri godine sigurno im ne prijaju i to nije bez značaja u takvim utakmicama", kaže Porobić.

Sa njim se slaže i selektor našeg tima Dejan Udovičić.

"Tačno je da recept postoji. Svi znamo da je kontra najjače oružje Mađara i to je ono što moramo da sprečimo da bismo mogli da razmišljamo o pobedi. U prethodnih nekoliko utakmica u tome smo uspevali, a ako sada nismo spremni da to uradimo, bolje da i ne ulazimo u bazen", rekao je Udovičić.

Selektor reprezentacije Mađarske Deneš Kemenji kaže da njegov tim podiže formu i da je zadovoljan igrom protiv Nemačke, ali dodaje da zna šta ih čeka.

"Znamo ko nas čeka. Srbija je snažan rival sa odličnim igračima. Šanse su otvorene, ali verujem da imamo adute za pobedu i ulazak u finale", rekao je Kemenji, koji je poslednji trofej osvojio na Olimpijskim igrama u Atini pre četiri godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво