Читај ми!

Stevanović o Jakšiću: Ovo je presedan, Nikolina želja nije sporna i verujem da će nam se priključiti

Vaterpolo reprezentacija Srbije od četvrtka se u Kragujevcu priprema za kvalifikacioni turnir Svetskog kupa, koji se igra u Podgorici od 8. do 14. marta. Selektor Uroš Stevanović ima kadrovski problem, kapiten Nikola Jakšić se nije priključio selekciji.

Reprezentaciju i selektora Stevanovića je zadesio neočekivan kadrovski problem, pošto se na okupljanju nacionalnog tima nije se pojavio bek Novog Beograda Nikola Jakšić, kojem klub nije dozvolio da prisustvuje pripremama, smatrajući da mu je posle zalečene povrede bolje da trenira u svom klubu nego sa reprezentacijom.

"Nažalost, nismo kompletni. Jakšić je kapiten nove generacije reprezentacije Srbije, ali ga Novi Beograd nije pustio na pripreme. Mislim da je ovo presedan i do sada neviđeno u srpskom vaterpolu. Klub jednostavno ne može da zabrani igraču da se odazove pozivu u reprezentaciju. Očekuje nas zvanično međunarodno takmičenje i klub je u obavezi da ga pusti", rekao je Stevanović.

"Svetski kup je takmičenje preko kojeg možemo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo u februaru 2024. koje nosi četiri vize za Olimpijske igre u Parizu. Iluzorno je pričati koliko Jakšić znači za reprezentaciju posle smene generacija, pogotovo sada na početku formiranja tima."

"Prošla su tri dana priprema za Svetski kup i ne vidim da se napravio nikakav pomak da se priključi nacionalnom timu. Dopis koji je poslat u Savez u kome se navodi da nije u zadovoljavajućoj formi ne želim ni da komentarišem, jer je igrao prošlog vikenda tri utakmice u roku od 48 sati na turniru Jadranske lige i u utorak utakmicu Lige šampiona za razliku od njegovog klupskog saigrača Đorđa Vučinića kome su treninzi u reprezentaciji prvi posle dve nedelje pauze zbog bolesti."

Stevanović veruje u pozitivan epilog "slučaja Jakšić".

"Nama je po trenutnom klupskom kalendaru svaki zajednički trening bitan, a kamoli zvanične utakmice i takmičenja. Nikolina želja nije sporna i on je spreman svakog trenutka da se pojavi na treningu. Nažalost za vaterpolo u Srbiji prvi put se susrećemo sa ovakvim stvarima i siguran sam da će Savez zaštititi kult reprezentacije. Putujemo u utorak u Podgoricu i ocekujem da će Nikola krenuti sa nama", zaključio je Stevanović.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво