Partizan bolji od Marseja

Vaterpolisti Partizana pobedili su u Marseju istoimeni domaći tim sa 15:14 u poslednjem, šestom kolu Grupe D Evrolige.

"Crno-belima", koji su još ranije osigurali prvo mesto u grupi, to je peta pobeda u ovom takmičenju, uz jedan nerešeni rezultat.

Utakmica je odigrana pred oko 1.000 gledalaca, a sudli su Gert (Holandija) i Mihalis (Grčka).

Marselj: Gaso, Tomašević, Jablonski, Odon 3, Tromler, Simon 1, Kruslia 1, Favri, Verno 3, Bodega 6, Van der Melen, Kamarasa, Aspar.

Partizan: Soro, Mirković, Mitrović 2, Bejli, Aleksić, Pjetlović 3, Prlainović 1, Gocić 1, Avramović, Filipović 4, Vasović 4, Vujasinović.

U utakmici koja nije imala nikakav rezultatski značaj ni za jedan tim, Partizan je u neizvesnoj završnici ipak uspeo da zabeleži pobedu i da tako više nego superiorno osvoji prvo mesto u grupi, ispred Vašaša, koji je večeras u svom bazenu savladao Eger rezultatom 11:10.

Oba tima u ovaj duel su ušla potpuno rasterećeno i to je rezultiralo neuobičajeno velikim brojem golova. Odbrane u većem delu susreta gotovo da nisu ni postojale, pa je publika u Marselju moglada uživa u lepim potezima i efektnim golovima.

Partizan je na kraju uspeo da ostvari cilj i da ne pokvari izvanredan utisak koji je ove godine ostavio u Evroligi. Osvajanjem prvog mesta "crno - beli" su izborili pravo da prilikom žreba za četvrtfinale budu među četvoricom nosilaca, mada se možda ispostavi da to i ne bude prevelika prednost, s obzirom na epilog u ostalim grupama.

Pored Partizana, prva mesta u grupama osvojili su još Pro Reko, Olimpijakos i Jadran iz Herceg - Novog, dok su kao drugoplasirani u četvrtfinale ušli Vašaš, Primorac iz Kotora, zagrebačka Mladost i Jug iz Dubrovnika.

Partizan u četvrtinalu neće moći da se sastane sa Vašašom, sa kojim je igrao u grupi, pa će mu protivnik biti jedan od klubova iz nekadašnje zajedničke lige. Hrvatski timovi, a naročito Jug, bili bi izuzetno teški rivali, dok je Primorac možda za nijansu slabiji od Juga i Mladosti.

Mogući protivnici Partizana u četvrtfinalu su Primorac iz Kotora, zagrebačka Mladost i dubrovački Jug.

Partizan je ranije obezbedio plasman u četvrtfinale osvojivši prvo mesto u grupi. Žreb četvrtfinalnih parova Evrolige biće održan 25. marta, a srpski šampion za protivnika može da dobije predstavnika Crne Gore kotorski Primorac, ili hrvatske timove Jug iz Dubrovnika i Mladost iz Zagreba.

Pored ovih ekipa, u četvrtfinale su se, kao prvoplasirani iz svojih grupa, plasirali italijanski Pro Reko, grčki Olimpijakos i Jadran iz Herceg Novog, kao i mađarski Vašaš koji je bio drugi u Grupi D.

Žreb za mečeve četvrtfinala održaće se u sredu u Rimu.

Završni turnir Evrolige održaće se 22. i 23. maja u Rijeci, a titulu kontinentalnog šampiona brani Pro Reko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи