Читај ми!

Italijani nadigrali Crnogorce i plasirali se na završni turnir Lige nacija

Vaterpolisti Italije savladali su domaćina Crnu Goru u Podgorici sa 8:7 u polufinalu Evropskih kvalifikacija za finalni turnir Svetske lige. Protivnik u finalu biće im bolji iz duela u kome igraju Srbija i Španija. Prve tri ekipe obezbediće plasman na završni turnir.

Izuzetno uzbudljiv duel u Podgorici. Iako su obe ekipe nastupale sa nešto podmlađenim sastavima u bazenu se to nije primetilo. Duel dostajan polufinala nekog velikog takmičenja zadovoljio je sve poklonike vaterpola. Italijani su iskoristili svoje šanse i stigli do pobede vredne finala.

Crnogorci su nešto bolje ušli u meč, odlično su zatvorili prilaze svom golu, a protivnik nije uspeo da iskoristi nekoliko situacija s igračem više. Domaćin prvu deonicu dobija rezultatom 2:1.

Usledio je preokret Italijana u nastavku. Njihova odbana delovala je kao zid i nije dozvolila protivniku da postigne pogodak. S druge strane dva puta su pogodili mrežu rivala, i na poluvremenu Italija je vodila sa 3:2.

Treći možda i prelomni period pripao je Italijanima. Uspeli su da stigni do tri gola prednosti, da bi Crna Gora potom smanjila prednost i u poslednji period se ušlo pri vođstvu Italije od 7:5.

Velika borba u poslednjem periodu, domaćin se nije predavao i na tri minuta pre kraja prišla na gol zastatka - 8:7. Nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, odbrane golmana i pogođena stativa Crnogoraca, pa se sa istim rezultatom ušlo u poslednji minut. Domaćin je jedino uspeo da pogodi prečku pa su Italijani rešilu meč u svoju korist.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво