Читај ми!

"Delfini" ubedljivi protiv Grčke, u polufinalu protiv Španije

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Grčku 13:6 (4:2, 5:2, 2:0, 2:1) u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija za Završni turnir Svetske lige. Za plasman u finale turnira u Podgorici izabranici Dejana Savića igraće protiv Španije (petak, 21.00).

Iako u podmlađenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre u Tokiju, srpski vaterpolisti lako su izašli na kraj sa Grcima, koje su i savladali u borbi za olimpijsko zlato.

"Delfini" su bili ubedljivi od početka meča i protivniku nisu dali promil šanse da može da se nada eventualnom preokretu.

Već na poluvremenu Srbija je imala prednost od 9:4, koja je do kraja meča samo uvećana.

Dušan Mandić bio je najefikasniji na meču sa četiri pogotka, Đorđe Lazić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nikola Jakšić dodali su po dva, Marko Radulović jedan.

Na drugoj strani najbolji su bili Genedijunas i Skumpakis sa po dva pogotka.

Srbija će u polufinalu evropskih kvalifikacija za plasman na Završni turnir Svetske lige igrati protiv Španije, koja je bila bolja od Mađarske 10:9.

U drugom polufinalu sastaju se Crna Gora i Italija.

Na Završni turnir Svetske lige, koji se igra u Strazburu, igraće tri prvoplasirane ekipe sa turnira u Podgorici, kao i domaćin Francuska, uz SAD, Kanadu, Australiju i Brazil.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво