Читај ми!

Gogov: Cilj VK Novi Beograd je da osvoji sve trofeje u sezoni

Vaterpolista Novog Beograda Draško Gogov izjavio je da je cilj kluba da ove sezone bude najbolji u domaćem prvenstvu, Regionalnoj ligi i Ligi šampiona.

Ekipa Vladimira Vujasinovića igraće u sastavu Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Petar Tomić, Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović, Viktor Rašović, Pedro Fernandeš, Nika Šušiašvili, Vasilije Martinović, Matija Vlahović i Petar Mitrović, a Gogov je u timu bio i prošle sezone.

"Ove godine je stvarno napravljena jedna vrhunska ekipa, ali bilo bi lepo pomenuti i prošlogodišnju, jer je i ona bila izuzetno kvalitetna. S obzirom na kvalitet tima ove sezone, čini mi se da se nekako zaboravilo na ekipu od prošle godine, koja je odigrala solidnu sezonu i kojoj je titula izmakla za malo. U Evropi smo se prvi put predstavili, moglo je bolje, ali nije bilo ni toliko loše. Meni je zadovoljstvo što sam i ove godine deo ove vrhunske ekipe. Privilegija je biti tu", rekao je Gogov Tanjugu.

Novi Beograd sezonu u Superligi Srbije počinje 6. oktobra kada dočekuje Nais, u regionalnoj ligi nalaze se u grupi A, gde su još Jug, Mladost, Jadran, Šabac, Partizan i Budva.

Rivali u Ligi šampiona biće im Radnički iz Kragujevca, Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Dinamo Tbilisi i još dva kluba, koji će do grupne faze doći kroz kvalifikacije.

"Nije potrebno da nam bilo ko postavlja očekivanja, mi sami od sebe imamo očekivanja i ambicije. Sve ovo radimo zato što želimo da uvek budemo najbolji. Zato nam nije potreban neki drugi pritisak. Naš najveći adut je kolektiv i izuzetan spektar mogućnosti u svim segmentima igre. Ubeđen sam da uz jednu pravu atmosferu i slogu, možemo mnogo. Lično nemam potrebu da krijem bilo šta, cilj je da osvojimo sve ove godine. Od toga ne treba da bežimo i sve sem toga treba da se smatra neuspehom".

Sezona će biti specifična i po tome što će većina reprezentativaca i isksunih vaterpolista igrati u domaćim klubovima.

"Veliko je zadovoljstvo što su olimpijski šampioni ovde, ne samo u našem klubu već i u drugim. Za razliku od nekih ranijih godina, mladi igrači u Srbiji nisu mogli da se razvijaju uz vrhunske igrače. Naši vrhunski vaterpolisti bili su u inostranstvu i pomagali su stranim mladim igračima. Sada napokon taj ogroman kvalitet koji poseduju naši igrači moći će da bude prenesen na naše mlade i to je benefit za ceo srpski vaterpolo", zaključio je 26-godišnji Gogov.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво