Sto godina srpskog vaterpola

Vaterpolo savez Srbije obeležio je sto godina od prve zvanične vaterpolo utakmice odigrane u našoj zemlji, a za četiri dana počinje jedan od najzanimljivijih domaćih vaterpolo šampionata u poslednjih 15 godina. U domaće klubove vratili su se brojni srpski reprezentativci. Tim za novu sezonu predstavio je Novi Beograd, u kojem će igrati petorica olimpijskih šampiona, u četiri klupska takmičenja.

Sedam klupskih selekcija, prvi trener Vladimir Vujasinović, i šestorica igrača koji su nastupali u finalu poslednjih Olimpijskih igara, čine najveću snagu Novog Beograda.

Vicešampion Srbije, namerava da igra završnicu Regionalne lige i da pokuša da stigne do finala Lige šampiona. Na domaćem terenu – glavni cilj biće osvajanje Prvenstva i Kupa. 

"Ove godine imamo maltene pet odličnih ekipa. Igraju LEN Kup i Ligu šampiona. Drago mi je da se vaterpolo diže. Mi ćemo se truditi da rastemo iz utakmice u utakmicu. Ove godine imamo mnogo utakmica".

Novi Beograd je postao vaterpolo centar koji će kroz kvalitetna takmičenja stvarati igrače za reprezentaciju. 

"Velika prilika za sazrevanje ubrzanim putem. Sigurno da će ekipe koji su doveli ponekog šampiona, imati veliku korist", istakao je Vladimir Vujasinović. 

"Meni je drago što se ovoliko reprezentativaca vratilo u Srbiju. Oseti se već pomak", rekao je Gojko Pijetlović.

Koliki je taj pomak, videće se već tokom oktobra, u utakmicama Superlige.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво