Читај ми!

Mandić doneo Pro Reku trofej Lige šampiona u Beogradu

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka postali su šampioni Evrope, pošto su u finalu završnog turnira u Beogradu pobedili mađarski Ferencvaroš 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1 ).

Pro Reko je osvojio devetu titulu u Ligi šampiona, prvu posle 2015. godine, dok mađarski tim nije uspeo da odbrani šampionsku titulu osvojenu 2019. godine.

Prethodne sezone takmičenje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Do rekordne devete titule šampiona Evrope, Pro Reko je vodio reprezentativac Srbije Dušan Mandić, koji je finalni meč završio sa tri gola i priznanjem za najkorisnijeg igrača (MVP), a ispratio ga je Pjetro Filjoli sa dva pogotka.

"Godina je specifična zbog korone, osvojili smo Kup Italije, izgubili smo finalnu seriju od Breše i to nas je dosta uzdrmalo. Bilo nam je teško posle toga. Došli smo u Beograd, izdigli smo se iznad toga i pokazali smo da smo ekipa. Čuvali smo jedni drugima leđa, dali smo svoj maksimum. Puno mi je srce, dugo je Pro Reko čekao na ovu titulu. Ovo je posebna deveta titula, kojom se Pro Reko izdigao iznad svih klubova i postao najtrofejniji u Ligi šampiona. To je posebna draž, hvala mojim saigračima, treneru i stručnom štabu. MVP priznaje je najmanje bitno", rekao je Mandić posle finalnog meča.

Mandić ističe da ovaj uspeh lepa uvertira i dodatna motivacija pred ono što ga sa reprezentacijom Srbije čeka ovog leta, a to je odbrana olimpijskog zlata u Tokiju.

"Veliki izazov je ispred nas, ko zna kako će biti sve to u vezi sa Olimpijskim igrama, svašta se priča... Nadam se da će ih biti, a mi ćemo korak po korak. Neću ništa da pričam unapred, znam šta se sve očekuje od nas. Znamo i mi ko smo i šta smo. Nemojte da nas odmah kitite medaljama oko vrata, budite strpljivi. Mi ćemo dati maksimum i borićemo se za Srbiju svim srcem, kao što to uvek radimo", zaključio je Mandić.

Što se tiče konačnog plasmana na fajnal ejtu u Beogradi, bronzanu medalju osvojila je Breša, Barseloneta je završila kao četvrta, vaterpolisti Juga zauzeli su peto mesto, a iza su ostali Hanover, Olimpijakos i Marselj.

Organizator završnog turnira vaterpolo Lige šampiona bio je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i uz podršku Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Novi Beograd.

Beograd će i naredne dve sezone biti domaćin finalnog turnira LŠ.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво