Читај ми!

Kragujevac dočekao šampione regionalne lige

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, postigli su istorijski uspeh, osvajanjem titule šampiona Regionalne lige u vaterpolu. Na takmičenju sa tri hrvatska tima, bili su najbolji i u Zagrebu se domogli prve titule za našu zemlju, za trinaest godina, koliko traje takmičenje u regionalnoj vaterpolo ligi. Šampionski tim ugostio je gradonačelik Kragujevca.

Ono što nije pošlo za rukom nijednom srpskom klubu, jeste Kragujevčanima.

Pobedom nad dubrovačkim Jugom, najtrofejnijom ekipom Regionalne lige i jednim od najboljih svetskih timova, šampionski pehar doneli su u Srbiju i Kragujevac.

"Polufinale protiv Mladosti, aktuelnog šampiona, dugogodišnjeg učesnika Lige Šampiona i na kraju finale protiv dubrovačkog Juga, to je kao da igrate protiv Barselone u fudbalu. Nije mogao teži put da bude do osvajanja, nego ovaj sada. Time je i slađe", rekao je Strahinja Rašović-

"Da nismo očekivali da nismo verovali i da nam ambicije nisu bile velike, na najvišem mogućem dometu, sigurno to ne bi bilo ostvarivo.Ponosno smo i tek sada svesni uspeha koji smo posti postigli u duelima sa starijimi iskusnijim igračima", reči su Alekse Ukropine.

Regionalna liga , među najvažnijim je evropskim takmičenjima. Za mlade izabranike Uroša Stevanovića, značajna stepenica ka cilju - a to je Liga šampiona i podstetrek za dalji rad. A, planovi su mnogobrojni.

"Sigurno nam mnogo znači na polju samopouzdanja i pred najvažnije takmičenje - prvenstvo Srbije. Moramo sada već da se okrenemo novim izazovima ,i da završimo ovu sezonu kako smo planirali", rekao je Uroš Stevanović- trener Radničkog.

Marljiv rad i upornost, ucrtali su ponovo Kragujevac na mapu vaterpolo sila.

Od gradonačenika, za šampione, fotomonografija i grb grada.

"Doneli su šampionski pehar. Veliki su ponos za naš grad, koji su osvojenim rezultatom, učinili Kragujevac, ponovo prvim", izjavio je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

A, samo dan po podizanju pehara u Zagrebu, kragujevački vaterpolisti su nastavili sa treninzima. Već sutra ih očekeju važno gostovanje eekipi Partizana u derbiju 14. kola Superlige Srbije.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво