Makedonci "potopili" Rumune

Prvo veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Malagi dogodilo se u grupi B, u kojoj je i Srbija. Makedonija je savladala Rumuniju 10:6 (3:1, 3:3, 3:2, 1:0). Na prvoj utakmici turnira Grčka je pobedila Slovačku 2:3 (2:1, 3:1, 2:0, 5:1).

Najviše golova za Makedoniju postigao je Nebojša Milić-šest. Makedonska reprezentacija je praktično sastavljena od igrača srpskog i hrvatskog porekla koji su uzeli državljanstvo.

"Ovo je prvi meč u istoriji na Evropskim prvenstvima za našu selekciju, i uspeli smo da pobedimo. Šta više da poželimo? Nadamo se da ćemo uspeti da se dokažemo u konkurenciji velikih rivala, ali mečevi sa timovima kakvi su Mađarska, Srbija i Italija pravo su iskustvo za nas. Ne očekujem mnogo od svojih igrača u tim utakmicama", rekao je selektor Makedonije, poznati srpski trener, Ljubiša Mečkić.

Sastav Makedonije: Dalibor Perčinić, Igor Milanović, Ivan Juksanović, Miroslav Krstović, Nebojša Milić, Saško Popovski, Marko Mićić, Edi Brkić, Dušan Krstić, Marko Bašić, Nenad Petrović, Danijel Benić, Miloš Urošević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво