Udovičić: Nismo neprikosnoveni

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u petak, na prvenstvu Evrope u Malagi odigrati prvi susret protiv Nemačke. U bazenu Akvatik centra odrađen je trening.

Uoči utakmice protiv Nemačke, Udovičić kaže da svima prija to što smo proglašeni za glavne favorite turnira, ali da stvari ne stoje baš tako.

"Nismo superiorni kao nekada. Pored nas i Mađara, tu su sada Hrvati, Španci i Crnogorci. Svaka od tih ekipa ima pravo da se nada da će zauzeti naše mesto na tronu", rekao je Udovičić.

U organizaciji šampionata još ne funkcioniše sve kako bi trebalo na ovako velikom takmicenju, ali se očekuje da će ipak biti sve u redu. U ovom tenutku članove našeg stručnog štaba najviše brine činjenica da ćemo protiv Nemaca igrati u najgore vreme, od 12,30, kada je temperatura oko 40 stepeni.

Naš najiskusniji reprezentativac Dejan Savić kaže da će biti veoma teško, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog svega što se dešavalo poslednjih dana.

"Nemci uvek igraju najbolje prvu utakmicu. Namučili su nas i u Melburnu. Objektivno smo bolji, ali zbog svega što nam se događalo moramo da budemo veoma oprezni", rekao je Savić.

Naši reprezentativci i svi članove ekspedicije bukvalno na svakom koraku moraju da odgovaraju na pitanja o Danilu Ikodinoviću. Crnogorski, hrvatski, nemački, španski i reprezentativci svih ostali učesnika šampionata, kao i predstavnici LEN svaki razgovor počinju sa pitanjem o Ikodinoviću i njegovoj borbi za život.

Iako razgovori na tu temu našim igračima uvek teško padaju, reči podrške i iskrene najbolje želje upućene nasem reprezentativu svakako gode.

Treba reći i da je Evropska vaterpolo i plivacka federacija napravila presedan i prvi put dozvolila da igrači na prvenstvi Evrope nose bilo kakvo obeležje, osim državnog. Tako će naši igrači pre i posle utakmica na mantilima moći da nose bedž sa Ikodinovićem slikom i natpisom "Igraj Dačo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво