Udovičć: Eger nepredvidiv protivnik

Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić ocenio je da je sledeći protivnik crno-belih u Evroligi, mađarski Eger, vrlo nepredvidiva ekipa koju treba respektovati.

"Od mađarskih ekipa u međunarodnim takmičenjima se može očekivati sve, a Eger je dokazao da je kvalitetan sastav", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u sedištu trofejnog beogradskog kluba, uz podsećanje da je tim iz zemlje severnih suseda u prošlom kolu igrao nerešeno sa nejakim Marseljom.

On je napomenuo da pobeda u okršaju trećeg kola D grupe najkvalitetnijeg evropskog takmičenja više znači domaćinu, ali je dodao da će "uz pravilan pristup i maksimalnu angažovanost naših igrača u bazenu" sve zavisiti od Partizana.

"Za nas je veliki problem što će nam ovo biti tek treća takmičarska utakmica u sezoni, ali moramo na to da se priviknemo i pružimo maksimum u ovako nepovoljnoj situaciji", dodao je Udovičić.

Dugogodišnji član šampionskog sastava tima sa Banjice Milan Aleksić smatra da će duel sa Egerom biti teži od meča sa Vašašom u Budimpešti koji su crno-bel rešili u svoju korist nakon velike borbe.

"Eger će u subotu imati imperativ pobede, a te utakmice su po pravilu jako teške", istakao je Aleksić.

Golman Partizana Branislav Mitrović, koji je kao čuvar mreže novosadske Vojvodine već gostovao u Egeru, napomenuo je da će velika prednost domaćina biti bučna publika.

"Bazen u Egeru je jedan od najlepših u kojima sam igrao i pravo je zadovoljstvo u takvom ambijentu boriti se za značajne bodove", zaključio je Mitrović.

Ekipa Partizana put Mađarske kreće sutra, a do subote će odratiti jedan trening sa timom Segeda.

Trener Udovičić će u Eger povesti sve igrače, mada je pitanje da li će Nikola Rađen biti u kombinaciji za sastav, s obzrom na to da je obnovio povredu nosa.

Meč između crno-belih i mađarskog predstavnika igra se u Egeru 17. januara od 20.30 časova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво