"Delfini" savladali Grčku, protiv Italije za peto mesto na kontinentu

Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku sa 12:9 i u nedelju će igrati protiv Italije za plasman na peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. "Delfini" igrali bez bolesnog Duška Pijetlovića, Dedović i Mitrović najefikasniji sa po tri pogotka. Utakmica protiv Italije na programu je u nedelju od 16.00 časova.

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je savladala selekciju Grčke sa 12:9.

"Delfini" su uspeli da se oporave od pomalo neočekivanog poraza od Španije u četvrtfinalu i bez previše napora savladali Grčku.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, koje je završeno vođstvom Srbije od 6:5, izabranici Dejana Savića dodali su gas u nastavku i stigli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Stefan Mitrović i Nikola Dedović sa po tri pogotka, Vico i Filipović postigli su po dva.

Srbija će se za peto mesto boriti protiv selekcije Italije, koja je nešto ranije savladala Rusiju sa 14:12.

Meč za peto mesto na šampionatu u Budimpešti na programu je u nedelju od 16.00.

Ovako je protekao meč:

17.02 – Kraj meča, Srbija je savladala Grčku sa 12:9.

Zadržali su "delfini" prednost iz prethodnog perioda i mirno priveli meč kraju. Strelci u poslednjoj četvrtini bili su Vico i Mitrović.

16.47 – Posle tri četvrtine Srbija vodi 10:7.

Odlična deonica "delfina", koju završavaju sa 4:2. Golove su postizali Mitrović, Dedović, Filipović i Vico.

16.27 – Poluvreme, Srbija vodi protiv Grčke 6:5.

Slična situacija kao i u prvom delu, ovoga puta Srbija je uspela da sačuva prednost. Dedić, Mandić i Mitrović bili su strelci za Srbiju u drugoj četvrtini.

16.13 – Posle prve četvrtine nerešeno je 3:3.

"Delfini" su tri puta vodili, Grčka tri puta izjednačila rezultat. Prlainović, Dedović i Filipović bili su strelci za Srbiju.

16.00 – Počeo je meč, prvi napad za Grke. "Delfini" će u ovom meču igrati bez prvog centra Duška Pijetlovića.

15.55 – Vaterpolisti Srbije i Grčke izlaze na plivalište u Budimpešti. Meč će početi posle intoniranja himni.

15.50 – Ukoliko savlada Grčku, Srbija će se za peto mesto na Evropskom prvenstvu boriti protiv Italije, koja je sa 14:12 savladala Rusiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво