Vaterpolistkinjama Srbije izmaklo 11. mesto na EP

Srpkse vatrpolistkinje nisu uspele da osvoje 11. mesto na Eropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su u svom poslednjem meču na turniru poražene od Nemačke 15:13, posle izvođenja peteraca.

Srbija je osvojila poslednje, 12. meto na Evropskom prvnstvu u Budimpešti, Nemačka za nijansu bila bolja pobedivši 15:13, posle boljeg izvođenja peteraca.

Srbija je imala svoje šanse da ranije dođe do pobede. Izabranice Dragane Ivković vodile su 9:7 na početku poslednje deonice, ali su ispustile prednost i dozvolile Nemicama da dođu do peteraca.

Nemačka ekipa imala je više koncentracije u presudnim trenucima i rezultatom 4:2 došla do 11. mesta na kontinentalnom šampionatu.

Tri gola postigla je Ana Milićević, dok se Nada Mandić dva puta upisala u strelce.

Srbija je pretrpela šesti poraz na turniru, nakon što je prethodno izgubila od Grčke, Rusije, Hrvatske, Slovačke i Mađarske.

Ivković: Prestali smo da igramo na "plus četiri"

Selektorka ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Dragana Ivković bila je veoma nezadovoljna posle poraza od Nemačke u borbi za 11. mesto na Evropskom prvenstvu.

Srpske vaterpolistkinje vodile su 11:7 tri minuta pre kraja, ali su "pale" u finišu, dozvolile Nemicama da izbore peterce, a potom i pobedu.

"Prestali smo da igramo kad smo poveli četiri razlike, uljuljkala nas je prednost, a Nemice, kao i obično ne odustaju do kraja. Na kraju smo morali na lutriju i odlučili su peterci", rekla je Ivkovićeva novinarima u Budimpešti.

Prema njenim rečima, ekipa je završila turnir na isti način kako ga je i počela.

"Nažalost, nije dobro, kako smo počeli ovaj turnir, bez srca, tako smo ga i završili. Moraćemo da porazmislimo šta dalje", poručila je ona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи