Srbija želi peto zlato u nizu, "delfini" kao Bjern Borg na Vimbldonu 1980.

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, 34. po redu, počinje u utorak u Budimpešti, a selekcija Srbije želi da osvoji peto zlato u nizu, što je prethodno pošlo za rukom jedino Mađarskoj pre Drugog svetskog rata.

Selektor Dejan Savić poveo je na šampionat najjači tim, koji će, uprkos tome što su Olimpijske igre prioritet u 2020, pokušati još jednom da pokori Stari kontinent i potvrdi dominaciju u 21. veku (sedam zlatnih medalja i po jedno srebro i bronza).

Srbija je u B grupi, prvi rival sutra od 17.30 sati biće Rusija, a potom slede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Holandijom (18. januara).

Nema dileme, srpski tim će kao prvi u četvrtfinale, gde je u 22. januara "projektovani rival" Mađarska ili Španija.

"Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za četvrtfinale, ostanemo u ritmu, a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci, koji zaslužuju samo respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati.

Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o čuvenom susretu Bjerna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da, ako pobedi peti put uzastopno, onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće pamtiti", izjavio je Savić uoči puta za Budimpeštu.

Borg je uspeo, u finalu Vimbldona 1980. godine pobedio je Mekinroa i osvojio peti Vimbldon u nizu. Na redu su vaterpolisti Srbije...

broj komentara 0 pošalji komentar