Ikodinovićevo stanje stabilno

Načelnik novosadskog Urgentnog centra Zoran Đermanov izjavio je da je nastavljen trend poboljšanja zdravstvenog stanja povređenog vaterpoliste Danila Ikodinovića, ali da se on još nije izvukao iz životne opasnosti.

Đermanov je novinarima u Urgentnom centru rekao da je današnja kontrola laboratorijskih parametara pokazala zadovoljavajuće rezultate, što lekarima daje nadu u Ikodinovićev oporavak.

Prema njegovim rečima, danas je ponovo kontrolisano operisano područje i vitalnost Ikodinovićevih organa, ali se lekari iako rezultati ohrabruju, još uzdržavaju u procenama jer će period oporavka s obzirom na težinu povreda biti veoma dug.

"On je i dalje na aparatima, ali u trenucima kada je ta anestezija slabija on na poziv otvara oči, pomera noge i levu ruku. Iako su to ohrabrujuće činjenice i dalje moramo da budemo oprezni u procenama", kazao je Đermanov.

Načelnik Urgentnog centra precizirao je da će se detaljna neurološka analiza raditi tek kada se Ikodinović probudi, jer će doktori tada moći da daju procenu eventualnih neuroloških oštećenja.

Vaterpolo reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović primljen je 28. juna u Klinički centar Vojvodine sa teškim povredama krvnih sudova ruke, opasnim po život. On je povređen u saobraćajnoj nesreći kada je vozeći motocikl marke "jamaha", usled brzine neprilagođene stanju puta i drugim uslovima, udario u zadnji deo "zastave koral" koja se kretala u istom smeru. Od udara se automobil odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor i tom prilikom cisterna se prevrnula. Nesreća se dogodila na putu Zrenjanin - Novi Sad.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво