"Delfini" petercima do borbe za peto mesto na SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Nemačke i imaće priliku da se bori za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. "Delfini" su sa Nemcima odigrali nerešeno 12:12 nakon četiri četvrtine, ali su bolje izvodili penale (5:4) i došli do trijumfa.

Ekipa Dejana Savića, koja je poražena u četvrtfinalu od Španije, ponovo nije blistala, ali je uspela da se izvuče i na kraju dođe do trijumfa.

"Panceri" su tokom dobrog dela utakmice bili u prednosti, pre nego što su naši reprezentativci u finišu izjednačili i izborili peterce. Gol vredan "remija" postigao je Đorđe Lazić na 20 sekundi do kraja.

Rističević je na startu penal serije odbranio udarac Giliena, pa je Srbija na kraju bila bolja jer su sigurni bili Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Mandić je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac meča sa pet postignutih golova u regularnom delu, pratili su ga Viktor Rašović i spomenuti Lazić sa po dva, dok su po jedan postigli Stojanović, Strahinja Rašović i Drašović.

S druge strane, istakli su se Ajgner, Boš, Rejbel i Stam sa po dva pogotka.

Oni će se u duelu za peto mesto sastati sa pobednikom duela Australija – Grčka.

U polufinalu svetskog šampionata sastaju se Španija i Hrvatska, odnosno Mađarska i Italija.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара