Savić: Slab pristup; Ćuk: Sami smo krivi

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da je porazu od Španije (12:9) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva kumovao loš pristup utakmici i pozvao igrače da se bore za što bolji plasman u Južnoj Koreji.

"Izgubili smo u prve dve četvrtine, slab pristup sa lošim izborom šuteva, kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo, ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna", rekao je Savić.

Kapiten "delfina" Miloš Ćuk želi da zaboravi što pre poraz od Španije.

"Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba da zaboravimo, iako je u ovom trenutku jako teško."

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac četiri pogotka protiv Španaca, ističe da je sada cilj da se popravi utisak i završi na petoj poziciji.

"Prve dve četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak, ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport", zaključio je on.

Srbija takmičenje nastavlja u borbi od 5. do 8. mesta, a rival u petak je Nemačka, koja je danas izgubila od Hrvatske sa 10:8.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво