Razglednica RTS-a iz Kvangdžua

Domaćin 18. Svetskog prvenstva u vodenim sportovima, pa samim tim domaćin srpskim sportistima je Južna Koreja i grad Kvangdžu...

Kvangdžu deli 350 kilometara od prestonice Južne Koreje – Seula. Ukoliko putujete automobilom stižete za četiri sata, ako se odlučite za brzi voz treba vam sat i po vremena. Grad se nalazi na jugu zemlje, u regiji koja je poznata po kulturi, sportu, univerzitetu i tehnologiji. Broji oko tri i po miliona stanovnika. Šesti je po veličini u Južnoj Koreji. Prosečna plata je oko 2000 dolara. Kvangdžu odiše moderrim duhom, arhitekturom 21.veka, i željom da se u raznim oblastima približi Seulu. Nema mnogo istorijskih zgrada i spomenika. Saobraćajnu mrežu čini metro, autobuske linije i mnogo taksi vozila. Na ulicama i autoputevima koji presecaju grad, voze se skupoceni automobili iz domaćih fabrika.

Posle odlično organizovanih Univerzitetskih igara, Kvangdžu je dobio priliku da bude domaćin 18. Svetskog prvenstva u vodenim sportovima. Takmičenja se odvijaju u Nambu univerzitetu. Objekti su izgrađeni po poslednjim standardima. Domaćin se potrudio da ublaži vlagu i visoke temperature. Uređaji za rashlađivanje postavljeni su na zatvorenim i otvorenim bazenima, ali i na pešačkim stazama. Napravljeni su parkovi i otvoreni restorani, a hrana se može kupiti na svakom koraku.

Budući da Južna Koreja važi za zemlju tehnologije, gostima je ponuđena promocija novih mobilnih telefona, kamera, 5G mreže i mobilnih bankomata.

Misli se i na tradiciju. Nedaleko od vasterpolo arene, možete obići izložbu

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво