"Delfini" u drugom kolu protiv domaćina Južne Koreje

Posle nerešenog rezultata sa Crnom Gorom na startu Svetskog prvenstva u Gvangžuu, vaterpolistima Srbije u drugom kolu A grupe od 13.30 časova predstoji duel sa domaćinom Južnom Korejom.

Ovaj meč, koji se igra od 13 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu, i od 20 sati i 30 minuta po lokalnom, poslužiće da se olimpijski i evropski šampioni razigraju i pripreme za susret za Grčkom u petak.

Ta utakmica, odlučivaće o pozicijama u grupi i putnicima u nokaut fazu takmičenja. 

Trening naše ekipe održan je u utorak, u večernjem terminu. U prvom planu bila je igra u odbrani. Selektor Dejan Savić i od ove generacije traži, da to bude najveći adut Srbije.

"Utakmica je važna zbog Grčke. Iako je rival slabiji ne sme da bude opuštanja, ne zbog rezultata koji nije u pitanju već zbog atmosfere i tenzije koja je prikazana u duelu sa Crnom Gorom", rekao je Sava Ranđelović.

Današnji meč biće prvi dve reprezentacije. Protiv Grčke Južna Koreja je poražena 26:3 a pogodak postignut sredinom trećeg dela izazvao je veliko zadovoljstvo navijača.

"Utakmicu ćemo naravno da pobedimo ali je važan utisak", kratko je rekao Dušan Mandić jedan od najboljih igrača protiv Crne Gore.

Kada je reč o igri velikih protivnika Srbije, najviše pohvala, dobil je Hrvatska. Svetski prvaci ubedljivo su pobedili Australiju i Sjedinjene Američke Države, i trenutno su najefikasnija ekipa i u napadu i u odbrani.

U derbiju drugog kola, Mađarska je bila bolja od Španije. Zanimljiv duel, u našoj grupi imaju i Crna Gora i Grčka.

Vaterpolo reprezentacija Srbija na startu Svetskog prvenstva odigrala je nerešeno 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) sa selekcijom Crne Gore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара