„Delfini“ otputovali na Svetsko prvenstvo

Iako će se prva utakmica sa Crnom Gorom igrati tek 15. jula, Svetsko prvenstvo, koje se ove godine igra u Južnoj Koreji, je za našu vaterpolo reprezentaciju već počelo. Selektor Dejan Savić i 13 prvotimaca otputovali su na pripreme u Japan, gde će u narednim danima trenirati sa najboljim timom zemlje „izlazećeg sunca“.

"Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvangdžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta", rekao je kapiten Miloš Ćuk.

Najmlađi su zaduženi za dodatnu opremu, Jakšić i Drašović o svemu vode računa.
„Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno da predstavljamo Srbiju", kazao je Jakšić.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom ovakvom takmičenju u našem timu igrati braća - Strahinja i Viktor Rašović. Stariji Strahinja je debitant, a Viktor već ima iskustvo sa Svetskog prvenstva u Budimpešti od pre dve godine.

„Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Međutim, svi imamo svoj unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo", istakao je Strahinja Rašović.

Selektor Dejan Savić uobičajenim dosetkama pravi atmosferu. Želi da njegovi puleni bez straha dočekaju veliki ispit. Podseća i na druženje dan ranije kada su stariji reprezentativci, koji su sada na odmoru, došli da podrže novi sastav.

„To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dođu i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama", dodao je Savić.

Usledilo je obavezno slikanje. Nakon toga mlada Srbija otisnula se na Svetsko prvenstvo, turu do Japana, sedmodnevne pripreme i odlazak brzim vozom u Južnu Koreju.

Naši vaterpolisti će na putu dugom 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara i boraviti u tri države i pet gradova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво