"Delfini": A sada u Tokio po zlato!

Srpski vaterpolisti zahvalni navijačima koji su ih, po snažnom pljusku, vodili do pobede nad Hrvatskom u finalu Svetske lige.

Andrija Prlainović i golman Branislav Mitrović, posle pobede nad Hrvatskom 12:11, odaju priznanje publici u Beogradu.

"Bila je jako teško po kiši, slaba vidljivost... Igrali smo u otežanim uslovima, ali smo uspeli da slavimo uz veliku podršku sa tribina. Ona nas je nosila", rekao je Prlainović novinarima posle meča.

Na pitanje šta je naredni cilj, Prlainović je bio jasan:

"Idemo do Tokija po olimpijsko zlato, naše ambicije su najviše".

Mitrović kaže da je u ovom momentu najbitnije da je izborena olimpijska viza, gde "delfini" brane zlato.

"Prva asococija su definitivno Olimpijske igre, to je bio cilj. A posle toga nam je bilo da u Beogradu pred našom publikom odigramo dobro i zato smo presrećni. Ovo je za naše navijače, to je znak zahvalnosti prema njima. Videli su svi kakvo je vreme bilo".

Bio je samokritičan, jer smatra da je mogao bolje da brani.

"Izvukli su me saigrači. U nekim momentima nisam briljirao i kada je tako, teško je da ekipa pobedi. Bio je veliki ulog i ovo je jedan od najčudnijih mečeva. Pamtiću ga do kraja života", zaključio je Mitrović, konstatujući da je njegov tim još jednom pokazao koliko je veliki.

Filipović: Večeras je bila velika stvar biti Srbin

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da je pobeda protiv Hrvatske u finalu Svetske lige u Beogradu bila teška.

"Bilo je teško koliko i ovo nevreme. Ovo nisam doživeo u karijeri. Čestitam izuzetnim protivnicima. Publika je bila nestvarna po ovakvoj provali oblaka i nevremenu. Velika čast i u ime celog tima zahvalio bih se publici. Ovo je njihova titula. Mi im se poklanjamo i zahvaljujemo na podršci. Večeras je bila velika stvar biti Srbin", rekao je Filipović.

Njegovim golom sa peterca u finišu meča, Srbija je uspela da osvoji zlato i vizu za Olimpijske igre.

"Kad vam 5.000 duša viće "Fićo, Fićo", ta lopta i ruka su bile lakše. Možda ja nisam verovao kao oni i hvala im na tome", zaključio je Filipović.

Savić: Publika je zaslužila pobedu

I selektor Srbije Dejan Savić je imao samo reči hvale za publiku.

"Izuzetno mokra predstava za sve nas. Pre pobede, želim da stavim publiku ispred nas... Ispratili su kraj utakmice uz bodrenje momaka koji su zaslužili ovu pobedu i koji su napravili korak ka Olimpijskim igrama", rekao je Savić. 

PUblikom su bili oduševljeni i hrvatski mediji, koji su pisali o dočeku hrvatske reprezentacije na Tašmajdanu

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво