„Delfini“ u finalu Svetske lige, rival Hrvatska

Srbija – Australija 16:11 (6:2, 3:2,2:3, 5:4). Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale završnog turnira Svetske lige koji se igra na beogradskom Tašmajdanu. Nadigrana je Australija. Protivnik u finalu je selekcija Hrvatske koja je u drugom polufinalu savladala Španiju sa 10:8. Finale se igra u nedelju od 16.45.

Srbija je opravdala ulogu favorita u duelu sa Australijom. Nakon ubedljive prednosti posle prve četvrtine, mirno su priveli meč kraju i stigli do zaslužene pobede i plasmana u finale Svetske lige.

„Delfini" su startovali izuzetn agresivno, što je donelo veliku prednost naše selekcije nakon prvog perioda. To je na neki način olakšalo posao našoj selekciji u nastavku meča.
Do poluvremena naši su povećali prednost za još jedan. Dobro su funkcionisale sve linije u našoj igri. Pomalo je usporen tempo, ali naši su kontrolisali meč i mirno ga privodili kraju.

Drugo poluvreme donelo je nešto bolju iru protivnika, ali naši su svesno prepustili inicijativu protivniku, kako nebi bespotrebno trošili snagu jer pred njima je finale i borba za trofej i plasman na Olimpijske igre.

Do kraja meča protivnik je uspeo da priđe na minus dva - 13:11. Međutim, naši su vrlo brzo vratili prednost, a potom rutinski priveli ovaj susret kraju.

Srbiju je do finala vodio kapiten Filip Filipović sa pet pogodaka, njega je pratio Andrija Prlainović sa tri, Vico i Pjetlović su postigli po dva gola. U ekipi Australije najefikasniji je bio Džozef Kejs sa tri gola, a Ričard Kempbel je postigao dva.

Protivnik u finalu našoj selekciji je Hrvatska, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Španije sa 10:8. Finale je na programu u nedelju od 16.45.

Tok meča:

16.05 – Kraj meča. Srbija - Australija 16:11.

15.46 – Kraj treće četvrtine. Srbija - Australija 11:7. Nastavili su naši da mirno privode meč kraju. Kontrolisali su rezultat i održavali prednost. Mitrović je postigao prvi gol u ovoj četvrtini, potom je i protivnik uspeo d apogodi, da bi posle kontre Prlainović bio siguran. Zatim Australijanci uspevaju da iskoriste igrača više i smanje na 11:6. Do kraja perioda protivnik postiže još jedan gol.

15.31 – Poluvreme. Srbija - Australija 9:4. „Delfini" su usporili tempo u nastavku. Posle pola perioda postignut je samo po jedan gol na obe strane. Prvo je pogodio Prlainović da bi potom i protivnik uspeo da postigne gol. Australija potom smanjuje na 7:4. Vaterpolisti Srbije nakon malog pada u igri preko Filipovića i Vica do poluvremena vraćaju na plus pet.

15.15 – Kraj prve četvrtine. Srbija - Australija 6:2. Sjajna igra vaterpolista Srbije. Izuzetno agresivno od samog starta, što je rezultiralo ubedljivim vođstvom od 4:0. Australijance je načeo Filip Filipović, potom su golove postizali Mandić, Vico, Prlainović iz peterca. Protivnik je uspeo da smanji prednost na 4:1, Potom još dva gola naše selekcije preko Pjetlovića i Filipovića. Da bi protivnik do kraja perioda uspeo da postigne i drugi gol.

15.00 – Počeo je meč ...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи