"Delfini" overili prvo mesto, u četvrtfinalu sa Kanadom

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Kazahstanom sa 20:6 potvrdila je prvo mesto u grupi B završnog turnira Svetske lige u Beogradu. "Delfini" su opravdali ulogu favorita protiv Kazahstanaca i u četvrtfinalu će se sastati sa Kanadom (petak 21 sat).

Osim tog para, poznata su i preostala tri – Mađarska će se sastati sa Australijom (petak 15.00), Hrvatska igrati protiv Japana (16.45), dok će Kazahstanci na megdan Špancima (19.15).

Duel sa Kazahstanom igran je ponovo po veoma lošem vremenu i čitav program je kasnio, ali to "Delfinima" nije smetalo da od starta nametnu svoj ritam.

Seriju golova otvorio je Strahinja Rašović, nastavio je Duško Pijetlović i već posle prvih osam minuta na semaforu je rezultat bio 4:0. Srbija je tada rešila pitanje pobednika i do kraja susreta je prednost samo rasla.

Najefikasniji u našem timu bio je Strahinja Rašović sa pet pogodaka, dok su po tri dodali Stefan Mitrović i Duško Pijetlović.

"Znali smo da će biti ovakva utakmica. Upoznati smo sa njihovom ekipom, pogotovo ja koji sam igrao u Rusiji. Oni kao Astana nastupaju u ruskom šampionatu. U suštini sam znao šta će biti i stvarno je bila lagana utakmica. Nismo imali nikakvih problema i mislim da smo mnogo usporili ritam, već u prvoj četvrtini", kazao je Pijetlović.

Na drugoj strani, Murat Šakenov je bio trostruki strelac, odnosno postigao je polovinu golova svoje selekcije.

Eliminacioni mečevi počinju već u petak, a Srbija protiv Kanade igra od 21 čas.

"S obzirom na to kakve su partije pružali protiv ozbiljnih ekipa kakve su Mađarska i Španija, ne možemo da se opustimo i da odigramo na nivou kao danas. Moramo mnogo ozbiljnije da pristupimo samoj utakmici", kazao je golman Branislav Mitrović o predstojećem duelu. 

Tok meča:

22.19 – Kraj utakmice, ubedljiva pobeda Srbije nad Kazahstanom sa 20:6!

Rutinski su Savićevi igrači odradili posao u poslednjih osam minuta. Do gola je stigao i Andrija Prlainović, koji nije previše "zapinjao" tokom utakmice, dok je deveti strelac postao Nemanja Vico. Kazahstanci su uspeli da još dva puta savladaju naše golmane, kada je duel već izgubio rezultatsku neizvesnost.

22.04 – Treća četvrtina kao i prethodne dve.

Po povratku sa petominutne pauze "Delfini" su nastavili da "terorišu" protivničkog golmana. Jakšić je otvorio deonicu pogotkom, a nešto kasnije se upisao i Stefan Mitrović, koji je postao sedmi srpski igrač na listi strelaca. Mitrović se razgoropadio i nastavio sa golovima, do isteka osmog minuta Kazahstan je postigao još jedan pogodak za 16:4 pred poslednji deo igre.

21.44 – Lagan trening za Srbiju, na poluvremenu 10:3.

Nastavili su naši asovi da koriste svaku slabost u igri protivnika, došli do 5:0 preko Filipa Filipovića, da bi se Kazahstan upisao na semafr početkom druge četvrtine. Strelac je bio Medvedev, ali je Nikola Jakšić već u sledećem napadu zatresao protivničku mrežu. Do kraja poluvremena razigrali su se ponovo Pijetlović i Rašović i doneli +7 pred odlazak na odmor.

21.26 – Kraj prve četvrtine, "Delfini" vode 4:0.

Od samog starta izabranici Dejana Savića su krenuli agresivno i stavili do znanja Kazahstancima da nemaju šta da traže u ovom susretu. Već u prvom napadu pogodak je postigao Strahinja Rašović, koji je ubrzo udvostručio prednost. Srbija je kontrolisala ritam i preko Duška Pijetlovića rešila pitanje pobednika nakon prvih osam minuta.

21.18 – Počela utakmica na Tašmajdanu.

– U današnjim mečevima Hrvatska je sa 11:9 bila bolja od Australije, Španija od Kanade (12:5), dok je Mađarska u finišu slomila otpor "žilavog" Japana – 13:9.

Tako su Španci potvrdili prvo mesto u grupi A, ispred Mađara, dok potom slede Japan i Kanada.

Upravo će Kanađani biti protivnik našeg nacionalnog tima u četvrfinalu završnog turnira Svetske lige u Beogradu.

Srbija je u prvom kolu savladala Australiju sa 12:8, u drugom kolu je nadigrala velikog rivala Hrvatsku sa 11:10. S druge strane Kazahstan je pretrpeo dva ubeljiva poraza, prvo od Hrvatske 20:4, a u drugom kolu od Australije 14:5.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво