Svečano otvoren finalni turnir Svetske lige u vaterpolu

Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu svečano je otvoren u Beogradu na otvorenom bazen Tašmajdan. Ministar Udovičić: Podržimo vaterpoliste na put za plasman na OI

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić, a ispred Međunarodne plivačke federacije Andrej Krukov. Na otvaranju je bio i ministar sporta Vanja Udovičić.

Gradonačelinik Beograda Zoran Radojičić rekao je da mu je čast što će glavni grad biti domaćin najboljim vaterpolistima sveta.

"Srbija i Beograd znaju da cene vrhunski vaterpolo i srećni smo što smo ovde zajedno. Svima želim dobrodošlicu, lepo se provedite u Beogradu koji je tradicionalno dobar domaćin. Želim da svi gosti ponovo dođu i preporuče prijateljima da dođu. Takmičarima želim puno uspeha", rekao je Radojičić na ceremoniji svečanog otvaranja.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić svim učesnicima i posetiocima poželo je dobrodošlicu na finale Svetske lige.

"Treći put u istoriji smo domaćini ovog takmičenja, što je velika čast. Mi smo u prošlosti bili organizatori dva svetska i jednog evropskog prvenstva za juniore i jednog evropskog šampionata za seniore. Tada smo se pokazali kao dobri domaćini i ne sumnjam da ćemo ponovo to biti. U narednih šest dana ujediniće se duh vaterpola. Svi smo ponosni na naše vaterpoliste koji su nas u prošlosti učinili ponosnima. Nadamo se da ćemo se 23. juna svi ponovo radovati i proslaviti plasman na Olimpijske igre. Takmičarima želim hrabrost i optimizam. Bazen je vaša borilačka arena i neka igre počnu", rekao je Jelenić.

Finalni turnir Svetske lige trajaće do 23. juna.

Udovičić: Podržimo vaterpoliste na put za plasman na OI

"Beograd ima priliku da podrži naše vaterpoliste na put za plasman na Olimpijske igre i da im budemo dodatni podstrek, jer nema veće satisfakcije od igranja pred svojom publikom, u svom gradu, u svojoj državi i da ostvari zacrtane ciljeve upravo pred domaćom publikom", rekao je Udovičić Tanjugu na otvaranju finalnog turnira Svetske lige.

Ministar je istakao da je organizacija ovog turnira opravdala očekivanja Svetske vaterpolo federacije.

"Ponovo smo uspeli da pomerimo granice. Posle organizovanja Evropskog prvenstva u rvanju, snukeru i kendu, danas imamo priliku da učestujemo svi zajedno na ovoj velikoj manifestaciji, a sledeće nedelja nas očekuje EP za kosaarkašice. Beograd otvara svoje srce, vrata svim turistima. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da turiste privučemo da se vrate i da im pokažemo našu gostoprimstvo", rekao je Udovičić.

On je poželo srpskim vaterpolistima da izbore plasman na Olimpijske igre pred svojom publikom, da osvoje prvo mesto, da obore rekord i da im svi zajedno budemo dodatna motivacija.

"Da budemo svi kao jedan na putu do tog velikog cilja", zaključio je Udovičić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво