Srbija nadigrala Australiju, sledi derbi sa Hrvatskom

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju sa 12:8 u prvom meču na završnom turniru Svetske lige na beogradskom Tašmajdanu. Naredni rival naše selekcije je Hrvatska. Meč je na programu u Sredu od 21.00 čas.

„Delfini" su uspeli da nadigraju Australijance. Posle lošeg starta uspeli su naši da povežu redove, preokrenu rezultat, a posle pauze od sat vremena, zbog kiše sa grmljavinom, Srbija je prešla u vođstvo i stigla do važne pobede.

Australija je mnogo bolje ušla u meč. Našima ništa nije polazilo za rukom. Protivnik je stigao do tri gola prednosti, da bi do kraja perioda zadržao minimalnu prednost - 5:4.

Usledio je jednočasovni prekid zbog jake kiše sa grmljavinom. Nekako su se stvorili uslovi za igru, pa je meč nastavljen.

U drugom periodu naši vaterpolisti su zaigrali znatno angažovanije, pre svega u odbrani, što je rezultiralo da u ovom periodu nismo primili gol, s druge stane postigli smo tri i tako preokrenuli rezultat i poveli sa 7:5.

Posle nekoliko minuta u trećem periodu Srbija je stigla do pet golova prednosti - 11:6, međutim Australija je do kraja četvrtine postigla dva gola i smanjila prednost naše selekcije.

U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Srbije su u laganom tempu priveli meč kraju. Viđen je samo jedan gol i to u mreži protivnika. Na kraju 12:8 za Srbiju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Andrija Prlainović sa tri gola, Filip Filipović i Stefan Mitrović su postigli po dva.

Tok meča:

23.00 – Kraj meča. Srbija - Australija 12:8. Naši lagano privode meč kraju, a strelac jedinog pogotka u ovom periodu bio je Andrija Prlainović.

23.40 – Kraj treće četvrtine, Srbija - Australija 11:8. Odlična igra je nastavljena. Srbija vodi sa 11:6, potom protivnik postiže dva gola i ublašava prednost naše selekcije na kraju perioda.

22.25 – Kraj prvog poluvremena. Srbija - Australija 7:5. Naši vaterpolisti mnogo bolji u nastavku. Odbrana je odlično odradila posao i nije dozvolila protivniku da u drugoj četvrtini postigne pogodak. S druge strane naši vaterpolisti su realizovali svoje šanse i sa 3:0 dobili ovaj period igre. Golove za Srbiju postigli su Vico, Mitrović i Rašović. 

22.15 – Nastavljen je meč ...

22.11 – Uskoro očekujemo nastavak susreta.

22.03 – Kako naš reporter sa lica mesta saznaje, meč će biti nastvljen za oko 10 minuta na spoljašnjem bazenu.

21.58 – Prema najnovijim informacijama čeka se još 15 minuta. Nove informacije oko 22.15.

21.18 – Zbog jake kiše i nevremena, meč je prekinut na pola sata.

21.17Kraj prve četvrtine. Srbija - Australija 4:5. Protivnik je bolje ušao u meč. Australija je realizovala nekoliko napada i povela sa 3:0. Potom je Filipović promašio peterac, da bi u nastavku napada uspeo da savlada golmana protivnika. Potom je Ćuk bio siguran i smanjio zaostatak. Australija uspeva da ponovo dođe do dva gola prednosti, da Filipović iz drugog pokušaja bio siguran s alinije pet metara 3:4. Do kraja perioda obe ekipe su postigle po jedan gol. 

21.00 – Počeo je meč.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво