Radojičić o finalu Svetske lige: Beograd grad lepih događaja, a ne agresije

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktora Jelenića i ocenio da je predstojeći finalni turnir Svetske lige još jedna prilika da se iz glavnog grada pošalje najlepša slika u svet.

"Grad Beograd se uvek ponosio svojim vaterpolistima i imao dobru saradnju sa vaterpolo reprezentacijom. Danas sam imao zadovoljstvo da sa predsednikom Vaterpolo saveza Jelenićem pričam o organizaciji finalnog turnira Svetske lige, gde ćemo imati osam zemalja koje će biti naši gosti. Govorili smo o tome koliko je značajno da budemo dobri domaćini i da još jednom pošaljemo sliku svet koliko smo ozbiljan grad i ozbiljna država i koliko se ozbiljno bavimo sportom", rekao je Radojičić.

On je dodao da su vaterpolisti uvek bili naš ponos i uvek smo se radovali da ih sačekamo sa velikih takmičenja, ispratimo njihove uspehe, a sada, nadam se u Beogradu zajedno i da proslavimo.

"Vrlo je važno da kao grad saljemo poruku u svet da se kod nas dešavaju lepi događaji, to je naša borba protiv agresije i protiv ljudi koji žele drugu sudbinu Beograda i Srbije", poručio je gradonačelnik.

Jelenić se zahvalio Gradu što je uvek podržava velike manifestacije u organizaciji VSS.

"Tako je i ovaj put, finalni turnir odigraće se na Tašmajdanu, hramu vaterpola, a ovo je, posle olimpijskog, sigurno najjači turnir. Prvi se kvalifikuje za OI u Tokiju i nadam se da ćemo biti prva srpska ekipa, prvi ekipni sport, koji će se kvalifikovati za Igre 2020. godine", istakao je Jelenić.

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 18. do 23. juna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво