Vaterpolisti u grupi A na Svetskom prvenstvu

Vaterpolisti Srbije igraće u grupi a sa timovima Crne Gore, Grčke i domaćina Južne Koreje na predstojećem Svetskom prvenstvu, odlučio je žreb. Takmičenje najboljih selekcija sveta u Gvanžuu počinje 15.jula.

Završni turnir Evropa kupa u Zagrebu, poslužio je da se okupe čelnici svetskog vaterpola i da obave žreb za vaterpolo turnir na predstojećem Svetskom prvenstvu u Gvanžuu.

Evropski i olimpijski šampioni, vaterpolisti Srbije, bili su smešteni u prvi šešir, a utisak je da su dobili prilično tešku grupu.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja igrati u grupi A protiv Crne Gore, Grčke i domaćina Južne Koreje.

Evo i sastava ostalih grupa:

Grupa B: SAD, Hrvatska, Kazahstan, Australija

Grupa C: J.Afrika, Novi Zeland, Španija, Mađarska

Grupa D: Brazil, Nemačka, Italija, Japan

Takmičenje u Gvanžuu, počinje 12.jula, a prvu utakmicu na šampionatu sveta Srbija će igrati 15. jula protiv Crne Gore. Dva dana kasnije rival nacionalnom timu biće Južna Koreja, dok će 19. jula igrati protiv Grčke.

Ako zauzme prvo mesto u grupi, Srbija će imati slobodne dane do četvrtfinala koje je na programu 23. jula i u kojem će se sastati sa pobednikom duela 2C-3D. U slučaju da bude druga ili treća, Srbija će igrati 21. jula sa drugom ili trećom ekipom iz Grupe B.

 

Specijani gost žrebanja u Zagrebu, bio je selektor hrvatskih fudbalera, Zlatko Dalić. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво