Španija savladala Srbiju u četvrtfinalu Evropa kupa

Srbija – Španija 12:13 (4:5, 1:3, 4:3, 3:2). Vaterpolisti Srbije poraženi su u četvrtfinalu Zzavršnog turnira Evropa kupa, koji se igra u Zagrebu. Bez obzira na poraz, "delfini" su obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige, pošto će biti domaćini.

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Završnog turnira Evropa kupa, pošto je u Zagrebu poražena od Španije sa 13:12.

Vodili su Španci tokom čitavog meča, "delfini" jurili prednost rivala, a u tome gotovo i uspeli, ali je Prlainović na devet sekundi pre kraja promašio šut za produžetak.

U vrlo efikasnoj utakmici, utisak je da su se Španci bolje prilagodili novim pravilima, koja su eksperimentalno uvedena od ovog takmičenja.

Treba istaće da su Španci imali čak četiri peterca, a sve su pretvorili u pogotke.

Srbija je meč počela usporeno, ali su izabranici Dejana Savića dizali nivo igre kako je utakmica odmicala.

Ipak, "delfini" nisu uspeli da stignu četiri gola prednosti koliko su Španci imali na sredini poslednje četvrtine.

Srbiji ovaj meč nije bio rezultatski bitan, pošto su "delfini" već izborili plasman na završni turnir Svetske lige, koji će se igrati u Beogradu.

Najbolji na meču bio je Munariz sa pet pogodaka, dok je u timu Srbije Mandić postigao tri, a Viktor Rašović, Pralainović, Pijetlović i kapiten Filipović po dva pogotka.

Španija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i Grčke.

Srbija – Španija 12:13 (4:5, 1:3, 4:3, 3:2).

Bazen Mladosti na Savi. Sudije: Zvart (Holandija) i Naumov (Rusija).

Igrač više: Španija 11 (6), Srbija 14 (6). Peterci: Španija 4(4).

Španija: Lopez Pinedo, Munariz 5, Granados, Del Toro, Baroso 1, Sanahuja, Perikas, Fernandez 1,Tahulj 2, Perone 1, Malarah 2, Bustos 1, Lorio. Selektor: Martin.

Srbija: Rističević, Mandić 3, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović 2, Lazić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

Ovako je protekao meč u Zagrebu:

17.53 – Kraj meča, Španija je savladala Srbiju sa 13:12.

Imali su "delfini" priliku da stignu i do izjednačenja, ali Prlainović nije uspeo da zatrese mrežu Španije. Španci su imali prednost od 13:9, ali su srpski vaterpolisti dali maksimum da izbegnu poraz.

Fernandez i Malarah bili su strelci za Španiju u poslednjoj deonici, a Prlainović (dva) i Mandić za Srbiju.

17.37 – Posle tri četvrtine Španija vodi protiv Srbije 11:9.

Pokušavaju "delfini" da stignu prednost rivala, ali Španija igra odličan vaterpolo. Doduše, postigli su čak četiri pogotka iz peterca, dok srpski vaterpolisti nisu imali takvu priliku.

Mandić, Viktor Rašović i Filipović (dva) bili su strelci za Srbiju u trećoj četvrtini, a Tahulj i Munariz (dva) za Španiju.

17.17 – Na poluvremenu Španci imaju ubedljivu prednost – 8:5.

Lazić je bio jedini strelac za Srbiju u drugoj četvrtini, dok su se u španskoj selekciji u listu strelaca upisali Bustos, baroso i Tahulj.

17.01 – Vrlo efikasna prva četvrtina, Španija vodi (5:4).

Imali su Španci i dva gola razlike, ali "delfini" drže početnu prednost rivala pod kontrolom.

Pijetlović je postigao dva gola, Mandić i Viktor Rašović po jedan. Na drugoj strani Munariz se tri puta upisao u listu strelaca, dok su po jedan pogodak postigli Perone i Malarah.

16.46 – Počeo je meč na plivalištu u Zagrebu.

16.42 – Intonirane su himne dve države, uskoro će početi meč.

16.15 – Prvi polufinalista Evropa kupa je selekcija Mađarske, koja je savladala Crnu Goru sa 11:7.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво