Vaterpolo kadeti Srbije šampioni Uskršnjeg turnira

Kadetska reprezentacija Srbije u vaterpolu osvojila je prvo mesto na Uskršnjem turniru za igrače do 15 godina održanom u Bečeju. Na ovom izuzetno jakom turniru mladi vaterpolisti su savladali sve rivale a u poslednjog utakmici su nadigrali selekciju Hrvatske golom u poslednjoj sekundi.

Kadeti Srbije su savladali reprezentaciju Hrvatske sa 11:10 golom Dimitrijevića u poslednjoj sekundi meča i sa maksimalnim učinkom završili turnir u Bečeju.

U utakmici punoj obrta, Srbija je na početku vodila sa 2:0, da bi potom hrvatski vaterpolisti preokrenuli rezultat i vodili sa 3:5 i 5:6. Našu vaterpolisti uspevaju da načine novi rezultatski preokret i opet povedu, ali Hrvati su 22 sekunde pre kraja izjednačili, da bi Dimitrijević u poslednjoj sekundi pogotkom rešio utakmicu.

Na ovom turniru naši vaterpolisti su imali priliku da odmere snage sa nekim od najboljih vaterpolista sveta u svom uzrastu, a Srbija je savladala sve rivale - Mađarsku (10:7), Italiju (8:6), Crnu Goru (15:9) i Hrvatsku (11:10).

Pored takmičarskog, turnir je bio i pripremnog karaktera, pošto se srpski tim sprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji se održava od 28. do 31. mara u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, gde će mu rivali pored domaćina biti Azerbejdžan, Litvanija, Slovačka i Bugarska.

Do polaska u Gruziju, najbolji srpski kadeti treniraće od 25. do 27. marta u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво