Poraz "delfina" u Hrvatskoj, obe ekipe na Završnom turniru

Hrvatska – Srbija 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3). Vaterpolisti Srbije izgubili su poslednji meč Grupe D Evropa kupa od Hrvatske u Sisku. Bez obzira na poraz, obe ekipe plasirale su se na Završni turnir, koji će seldećeg meseca biti odigran u Zagrebu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u Sisku od Hrvatske 12:9 i takmičenje u D grupi Evropa kupa završila na drugom mestu.

Bez obzira na to, obe selekcije obezbedile su plasman na Završni turnir, koji se sledećeg meseca održava u Zagrebu.

Srbija je u Sisak otišla u najjačem sastavu, ali su Hrvati još jednom pokazali da su veliki protivnik i zahvaljujući, čini se, većoj želji došli do pobede.

U prvoj četvrtini viđen je samo jedan gol, Maro Joković je bio strelac za Hrvatsku. Treba istaći da su u tom delu igre izabranici Dejana Savića čak pet puta propuštali priliku da zatresu mrežu sa igračem više u bazenu.

Do poluvremena smo gledali efikasan i neizvestan meč (5:4), da bi hrvatska ekipa u nastavku zaigrala mnogo angažovanije.

Joković je sa dva brza gola na početku treće deonice prvi put doneo Hrvatskoj tri gola prednosti, a Srbija je na 7:5 za rivala propustila šansu da se potpuno vrati u život.

Do kraja susreta Hrvatska je uvećala prednost, da bi "delfini" u završnici meča smanjili prednost na tri gola, kako je i završen meč.

Zanimljiv je podatak da je Srbija imala više puta igrača više u bazenu, ali da su Hrvati samo jedan pogodak postigli u trenucima kada su brojčano bile ravnopravne snage.

U ekipi Hrvatske najefikasniji je bio Maro Joković sa četiri pogotka, po dva su postigli Macan i Vukićević. Kod "delfina", po dva pogotka postigli su Mandić, Filipović, Prlainović i Mitrović.

Ovako je protekao meč u Sisku:

18.48 – Kraj meča, Hrvatska je savladala Srbiju sa 12:9.

Pokušali su "delfini" da poslednjoj deonici stignu prednost Hrvatske, ali u tome nisu uspeli. Macan, Aleksić, Mandić, Vukićević i Filipović bili su strelci u poslednjoj četvrtini.

18.31 – Posle tri odigrane četvrtine, Hrvatska vodi 10:6.

Mnogo bolja igra hrvatskih vaterpolista u trećoj deonici. Joković je počeo drugo poluvreme sa dva brza pogotka (oba sa igračem više). Svi golovi u trećoj deonici postignuti su u situaciji sa igračem više na terenu, a strelci su redom bili Mitrović, Macan, Vukićević i Prlainović.

18.09 – Poluvreme u Sisku, Hrvatska vodi 5:4.

Mnogo efikasnija igra obe ekipe u drugom delu. Hrvatska je u nekoliko navrata imala po dva gola prednosti, ali "delfini" ne dozvoljavaju protivniku da se odlepi.

Filipović je izjednačio na 1:1 sa igračem više, Joković doneo novu prednost Hrvatskoj. Pogotke su zatim redom postizali Bušlje (igrač više), Mandić za Srbiju, Vrlić (igrač više), Stefan Mitrović (igrač više), Miloš (igrač više) i Prlainović (igrač više) u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

17.48 – Posle prve četvrtine Hrvatska vodi 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Maro Joković sa igračem više. Na drugoj strani Srbija nije iskoristila čak pet napada sa igračem više u bazenu.

17.34 – Počeo je meč u Sisku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво