Partizan: Bez roditelja na tribinama, postupak protiv trenera

Vaterpolo klub Partizan, dan posle tuče na utakmici mlađih kategorija protiv Beograda, odlučio je da do kraja sezone zabrani ulazak roditeljima na tribine, ali i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

Utakmica 14-godišnjih vaterpolista Partizana i Beograda prekinuta je kada su se roditelji potukli na tribinama bazena na Banjici.

"Predlog Disciplinskoj komisiji biće da se roditeljima zabrani dolazak do kraja sezone, a najmanje tri do pet utakmica. Takođe, pokrenut je postupak protiv trenera Budraka, jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incidentu", prenosi Tanjug reči generalnog direktora kluba Tatjane Rakas.

Prema njenim rečima, Budrak je od sudija zaradio opomenu, zatim žuti karton, a onda je nastavio u istom maniru sve do isključenja.

"Nije inicirao incident, ali trener vodi utakmicu. Sasvim razumno je da kada se dobije opomena od sudija da se povučete i smirite, a ne da nastavi isto sve do isključenja, pa deca da ostanu bez trenera. To je prethodilo incidentu".

Takođe, Partizan neće igrati nastavak utakmice i predložio je da se utakmica registruje 5:0 za Beograd.

"Ukoliko Beogradski savez to ne prihvati, Partizan neće izvesti decu u bazen i samim tim biće 5:0 za Beograd. To radimo da pokažemo da je Partizan odgovoran i ozbiljan klub, ali i jer smo vaspitna ustanova decenijama unazad. Takvo ponašanje roditelja je neprihvatljivo za Partizan".

Rakas je naglasila da je ova situacija opomena za sve i da roditelji "ne izigravaju delioce pravde, već da u miru uživaju u uspesima dece".

"Roditelji nisu poslali dobru poruku svojoj deci, to je negativan primer. Društvo ne treba da se kreće u takvom pravcu, a sport bi u ovome morao najviše da pomogne".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво