Savić: Ne "gušimo" Partizan, već obnavljamo bazene

Opština i Ustanova sportski centar Voždovac nijednog momenta nisu imali nameru da Vaterpolo klub Partizan izbace sa bezena na Banjici, poručio je danas predsednik opštine Aleksandar Savić.

Savić je na konferenciji za medije organizovanoj povodom prikaza stvarnog stanja bazena na Banjici istakao da je namera opštine da Centar vrati građanima Voždovca koji su ulagali u njega.

"Kao što podržavamo i pomažemo druge sportske klubove, tako želimo da podržimo i VK Partizan - jedan od najtrofejnijih klubova u Srbiji i Evropi", dodao je Savić.

Kako je istakao, iako je opština rukovodstvu kluba na sastanku 2016. godine, ponudila da finansira sve željene termine za treninge igrača, termine svih utakmica, kao i školu vaterpola za decu, do danas nije stigao odgovor.

"Rukovodstvo Partizana nije želelo dogovor i pomoć koju im je ponudila opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad USC Voždovac na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima, ne dozvoljavaju sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada, a poslednji u nizu takvih pokušaja je i današnje nelegalno rušenje ispred lokala dva najveća zakupca opštine Voždovac, čime im je onemogućen rad", navodi Savić.

On je upitao: "I sad recite vi meni, ko nad kim tu vrši nasilje, kako to kaže gospodin Aleksandar Šoštar?"

Kako navodi, dug Vaterpolo kluba Partizan za struju na dan 31. marta 2018. godine iznosio je 117 miliona dinara, dug za vodu je 42 miliona dinara u junu ove godine, a svi računi su im blokirani.

"To pokazuje da novac nije išao tamo gde treba. Zato ćemo dati sve od sebe da uložimo sredstva u bazene i napravimo najbolje uslove, kako bi naši vaterpolisti osvajali još zlatnih medalja. Da omogućimo da, ne samo 350 dece koja treniraju vaterpolo, već i ostalih 20.000 voždovačke dece mogu da se kupaju u toplim bazenima na Banjici", dodao je Savić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво